• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 30-03-2020

Vintage liefde

Een lamp naast de bank voor wat extra licht en sfeer dat was er eigenlijk nog nooit echt van gekomen. We waren er al snel over uit dat het geen staande- of vloerlamp moest worden, maar een klein handzaam en stoer of vintage lampje, die je gemakkelijk ergens anders kan plaatsen mochten we de boel om willen gooien of ergens anders licht nodig hebben.


Als het om verlichting gaat heb ik altijd een voorkeur gehad voor simpele en tijdloze armaturen. Toen ik m’n eerste vintage Kaiser Idell lamp kocht via marktplaats, heb ik kennis gemaakt met de Bauhaus- stijl en was ik op slag verliefd op de vormgeving van de lampen van Idell, maar ook van Wim Rietveld by Gispen. Simpel en tijdloos ik hou d’r van!

Op de website van Rietveld licht was de keus dan ook snel gemaakt, het zwarte ‘paddenstoel- lampje’ moest het worden, Deze paste het qua stijl het beste bij mijn andere lampen. Dit leuke vintage lampje is verkrijgbaar in meerdere varianten. Heb kort getwijfeld of ik voor de volledige zwarte of die met de messing details zou gaan, maar uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen, omdat ik zelf ook wat meer messing elementen in huis wil toevoegen. Daarnaast geeft het messing het lampje ook wat een luxere uitstraling. Hou je niet van zwart? Hij is er ook nog in het oud roze met messing. En kun je de zwarte/messing lamp ook als vloerlamp krijgen, hoe leuk is dat?

Het licht is naar beneden gericht en met een 1 Watt lampje met gerookt glas geeft het mooi sfeervol licht. Hier kun je dan ook gebruik van maken door een object er onder te zetten die door de lichtbundel in de spotlight komt. Ik heb zelf gekozen om mijn twee vintage messing hertjes uit te lichten, ze matchen natuurlijk daarnaast ook perfect met de poot van de lamp. Ook kun je de lamp perfect schikken bij enkele leuke accessoires en planten. Maar niet te veel, want dan valt het mooie lampje helemaal weg.

Ik kan oprecht zeggen dat ik enorm blij ben met dit lampje en dat deze ‘vintage liefde’ in elk interieur op zijn plek zal zijn.