• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 14-06-2022

Zwart metalen details voor een chique herenhuis-gevoel in Kopen Zonder Kijken

Op zoek naar een ruime jaren ’30 woning in Leeuwarden. Hoe moeilijk kan het zijn? Best moeilijk, zo blijkt, want hoewel ze in Leeuwarden lange tijd het hoofd koel hebben weten te houden, is het Bonne en Michiel na anderhalf jaar nog steeds niet gelukt om een huis naar wens te bemachtigen. En dus gaven ze hun zoektocht -en hun geld- uit handen. Het team van Martijn Krabbé had er alle vertrouwen in en natuurlijk is het ook dit keer weer gelukt. Een eengezinswoning met een chique herenhuis vibe, precies zoals de mannen voor ogen hadden. Met zwart metalen lampen om het chique interieur in de spotlights te kunnen zetten.


Wanneer je er echt niet tussenkomt op de huizenmarkt, is het tv programma Kopen Zonder Kijken de uitweg. Elke maandagavond is op RTL4 te zien hoe een koppel een huis koopt zonder te kijken! Omdat de huizenmarkt oververhit is, is het voor veel mensen bijna onmogelijk geworden om een huis te kunnen kopen, laat staan een huis dat aan hun woonwensen voldoet. In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven koppels toestemming aan Martijn Krabbé en zijn team om een huis voor hen te zoeken, te kopen, te verbouwen én in te richten. Kopen zonder kijken! Want zij zien het huis pas als de koopovereenkomst al getekend is.

Het lieve koppel Bonne en Michiel groeien uit hun huisje in Leeuwarden. Michiel moet bukken om in bed te kunnen stappen en er is eigenlijk ook te weinig plek voor al hun spullen, euh... boeken. De woonwens? Een ruime jaren ’30 woning -uiteraard zonder schuine plafonds- met twee slaapkamers en een studeerkamer. En graag een zonnige tuin met een overkapping en een ruime woonkamer met grote open keuken. Met een budget van 450.000 euro moet dat te doen zijn, zou je denken. Maar ook in Leeuwarden is de huizenmarkt oververhit geraakt. Als de mannen al een huis konden bezichtigen -vaak was dat al niet eens meer mogelijk- waren overbiedingen van 40.000 euro niet genoeg. Na anderhalf jaar zoeken met de nodige stress, schakelde ze de hulptroepen in van Kopen Zonder Kijken.

Door lampen te gebruiken in verschillende vormen, maar wel in dezelfde kleur en materiaal, creëer je rust en eenheid in je interieur zonder dat het saai wordt.

Het team van Martijn Krabbé gaat vol vertrouwen op zoek, maar het blijkt inderdaad moeilijker dan verwacht. Toch wordt er een jaren ’30 huis gevonden. Een huis dat van binnen nogal gedateerd is. Wanneer Bonne en Michiel het huis zien, zeggen ze direct dat ze het huis zelf nooit hadden durven kopen. Gelukkig durfden Alex, Bob en Roos het wel. Ze verbouwden het gedateerde huis tot een chique herenhuis. Met een halfopen keuken, een visgraat eettafel -in plaats van een vloer, hoera- en een bad dat niet in de badkamer staat maar in de kleedkamer die aan de grote slaapkamer grenst. Door blauwe en groene tinten te combineren met beige en gouden tinten is een chique en toch huiselijke sfeer ontstaan. De grote ribfluwelen bank hadden de mannen nooit zelf uitgekozen maar is nu de eyecatcher van de woonkamer. Om het interieur één geheel te maken, laat Roos zwart metaal steeds terugkomen. Ook de lampen die Roos heeft uitgekozen zijn van zwart metaal. It’s all in the details.

Zwarte lampen zijn een trend. En niet voor niets. Ze geven elk interieur de nodige pit en passen in elke woonstijl. Ook op zoek naar zwarte lampen maar wil je toch iets anders dan anders, kies dan voor een lamp met een opvallende vorm. Door lampen te gebruiken in verschillende vormen, maar wel in dezelfde kleur en materiaal, creëer je rust en eenheid in je interieur zonder dat het saai wordt. Kijk ook eens naar lampen die je niet meteen zelf uit zou kiezen. Wat dacht je van de vierkante Art-Deco plafondlamp van glas in de gang en in de woonkamer bij Bonne en Michiel? Waarschijnlijk niet de eerste lamp die je zou uitkiezen, maar de lamp past perfect in het plaatje. En een plaatje is het!