• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 17-02-2020

Zwarte scharnier hanglampen voor in de keuken

Een paar maanden geleden zijn wij gestart met een verbouwing. Onze keuken was verouderd. Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe. Nadat we een aanbouw hebben laten maken, is de keuken in deze nieuwe ruimte geplaatst. Op die manier is onze woonkamer een stuk ruimer geworden. We besloten om dit keer voor een witte keuken te gaan met een betonlook werkblad. Zwart vonden we ook super mooi, maar ons huis is niet mega groot en vonden het daarom optisch geen goed idee. Omdat de keuken erg clean oogt, wilden we de keuken graag een stoere touch geven door zwarte lampen te plaatsen. Het moesten lampen zijn die bij ons interieur passen en ware eyecatchters zijn.


Zwarte hanglampen als contrast in een witte keuken

De juiste verlichting zoeken kan best lastig zijn. Omdat we een open keuken hebben, kun je de lampen ook vanuit de woonkamer zien. Naast functioneel licht, moeten de lampen daarom ook sfeerlicht kunnen geven. Ik kwam na veel kijken op internet en woonbladen uit bij Rietveld licht en wonen. Daar vond ik deze beauty's van een lampen. De scharnier hanglampen van Lumidora. In mat zwart vallen de lampen goed op in onze witte keuken. Het voordeel van deze lampen is dat je ze kunt draaien, in hoogte kunt verstellen en de kap kantelbaar is. Zo kun je op verschillende manieren het totaalplaatje heel anders laat lijken. Dit is de perfecte lamp voor ons.

In mat zwart vallen de lampen goed op in onze witte keuken.

Zwarte scharnier hanglampen zijn eenvoudig op te hangen

Toen we klaar waren met het verven van de wanden, konden we eindelijk deze stoere lampen ophangen. Het is een makkelijk systeem. En door de handleiding super simpel om te doen. We twijfelden om er eerst 1 aan beide kanten op te hangen. Maar het werden er uiteindelijk 2 aan een kant. Dit maakt de keuken helemaal af. De lampen geven een sfeervol effect, maar waar nodig ook de juiste verlichting bij het kokkerellen.

Ook wel fijn om te weten is dat de lampen via een muurdimmer kunnen worden gedimd. Ook passen er Philips Hue lampen in. Deze zijn via een App heel handig te bedienen. Wij hebben gekozen voor een led lamp met drie standen. Deze LED bulb geeft een warme sfeer en is dimbaar met onze gewone schakelaar. Geen dimmer, wel sfeer!

Wij zijn mega blij met onze zwarte hanglampen met knikarm.