• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Zweeds licht

We wonen inmiddels een jaar in ons Haarlems huisje. Bij een verhuizing komt altijd meer kijken dan verwacht. Het is een jaren '30 woning in Haarlem vol originele details. Bij de inrichting van het huis hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de sfeer van het huis. Alle muren, deuren en kozijnen zijn geverfd, de badkamer is gerenoveerd en we hebben hier en daar wat meubilair vervangen. Een sluitstuk van een verhuizing is toch altijd goede verlichting. Om geen overhaaste beslissingen te nemen, hadden we in sommige ruimtes lampen opgehangen uit ons oude huis. Is dat altijd mooi? Nee! Is het functioneel? Ja, want er is licht.

Als het buiten donker is krijg je een behaaglijk gevoel, wat natuurlijk heerlijk is op een plek die bedoeld is om te slapen.

Het kost tijd om een mooie lamp te vinden. De winkel van Rietveld Licht in Sliedrecht ken ik al jaren, omdat ik in de buurt ben geboren en opgegroeid. Inmiddels woon ik niet meer om de hoek, dus is het heel fijn dat er naast de winkel ook een uitgebreide webshop is. We hadden eerder bij Rietveld Licht al een mooie lamp gekocht voor onze slaapkamer, maar nu hebben we ook de perfecte lamp gevonden voor in de logeerkamer. Onze familie en vrienden wonen vrijwel allemaal wat verder weg, dus we wilden van de logeerkamer ook een behaaglijke plek maken. We wilden een mooie hanglamp die luchtig oogt, maar toch stoer is met een Scandinavisch gevoel. Om het Scandinavische tintje door te voeren noem ik deze lamp Töcksfors naar een stadje in Zweden. De Töcksfors lamp van Rietveld Licht is gemaakt van gietijzer, maar ondanks het zware materiaal is het een transparante lamp waardoor de kamer ruimtelijk oogt. Direct onder het lichtpunt staat het bed, hierdoor konden we de lamp ook iets lager ophangen voor nog meer sfeer. Onze Töcksfors lamp past zo in het geheel dat hij wel speciaal voor ons gemaakt lijkt te zijn. Het zwart van de lamp combineert mooi met de fotolijsten aan de muur en het zwart van de nachtkastjes. Ook in de rest van het huis tot aan de badkamer aan toe komen deze zwarte accenten terug.

Wat natuurlijk ook heel belangrijk is voor een lamp, is het licht dat hij geeft. Het licht is heel sfeervol, omdat het licht mooi tussen de spijlen doorschijnt. Als het buiten donker is krijg je een behaaglijk gevoel, wat natuurlijk heerlijk is op een plek die bedoeld is om te slapen. Onze logeerkamer is nu helemaal af, laat de logés maar komen!

Liefs, Arianne

Arianne den Haan