Tuinlantaarn (10)

Een tuinlantaarn in uw tuin kan bijdragen aan extra sfeer. Een tuinlantaarn is vaak authentiek van model en verwijst naar vervlogen tijden. Een tuinlantaarn kan dus de uitstraling hebben van een ouderwetse straatlantaarn. Toch zijn er ook tuinlantaarns die moderner zijn van vormgeving. Ze worden nog wel herkend als tuinlantaarn maar zijn strakker en moderner om te zien. Toch kunnen moderne tuinlantaarns ook sfeervol zijn. De combinatie van een geschikte lichtbron die past in de tuinlantaarn is dan ook erg belangrijk.

Tuinlantaarns groot of klein

Tuinlantaarns zijn er in diverse afmetingen en soorten. Bij een tuinlantaarn denkt men eigenlijk altijd aan een grote tuinlantaarn zoals een straatlantaarn. Toch zijn er vele mogelijkheden op het gebied van tuinlantaarns. De middenmaat tuinlantaarn wordt vaak gebruikt langs tuinpaden of tussen beplanting. De allerkleinste maat tuinlantaarns worden vaak op een sokkel geplaatst of aan de wand gehangen bijvoorbeeld aan een schutting. In de meeste series tuinverlichting is er wel een aanbod in diverse maten. Zo heeft u dezelfde tuinlantaarns in verschillende afmetingen in uw tuin wat zorgt voor rust en evenwicht.

Tuinlantaarns met led

Tuinlantaarns branden vele uren achter elkaar. Niet alleen als gezellige sfeerverlichting in de zomerdagen maar ook als lichtpuntje in de duisternis in de koude wintermaanden. Daarom bieden led tuinlantaarns uitkomst. Een led tuinlantaarn staat bekend om zijn lange levensduur en is zeer zuinig in gebruik. Tevens wordt het armatuur van de led tuinlantaarn niet heet. Led tuinlantaarns kunnen op twee manieren voorzien zijn van led. Zo is een tuinlantaarn met ingebouwd led een optie maar ook een tuinlantaarn met vervangbaar led behoort tot de mogelijkheden. Welke tuinlantaarn u ook kiest; door het gebruik van led in uw tuinlantaarn bespaart u veel op uw energienota.

De IP waarde van tuinlantaarns

Tuinlantaarns worden het hele jaar blootgesteld aan weersinvloeden van buitenaf. Daarom is het erg belangrijk dat een tuinlantaarn voorzien is van een hoge ip waarde. Vanaf ip 44 is de tuinlantaarn geschikt voor gebruik buiten. Hoe hoger de ip waarde wordt hoe meer de tuinlantaarn beschermd zal zijn tegen regen en vocht.