• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Notarislampen

De notarislamp stamt uit de tijd dat de elektriciteit zijn intrede deed. Het verschil tussen arm en rijk bepaalde wie zich deze energiebron kon veroorloven. Welgestelde mensen, zoals bankiers en notarissen, hadden de middelen om elektrische lampen te gebruiken. Op hun, liefst notenhouten, bureau prijkte het sterke staaltje modern licht. De notarislamp en zijn kenmerkende silhouet zijn door de decennia heen weinig veranderd. Er zijn wat moderne varianten, maar de originele vormgeving vindt nog steeds prima zijn weg in de interieurs van nu. Mooi in een klassieke omgeving, maar ook een verrassend contrast in een moderne inrichting.

Alle 2 artikelen getoond.

Kenmerken van de notarislamp

De antieke notarislamp heeft een vormgeving die typerend is voor het begin van de twintigste eeuw; sierlijke en organisch. De gebogen nek rust meestal op een ronde voet en ze zijn beiden gemaakt van metaal, vaak messing of brons. Van origine heeft de notarislamp, die ook wel bankierslamp werd genoemd, een groene kap met een witte binnenzijde. Deze brede, witte kap zorgde voor goed licht op het bureau, maar door de groene buitenkant gaf het een zacht schijnsel in de rest van de ruimte. De lamp was in het verleden voorzien van een trekschakelaar, vandaag de dag wordt er vaak gekozen voor een subtiel knopje op de voet van de lamp. Ook zijn er in de hedendaagse varianten wat strakkere modellen te vinden. Laat u inspireren door onze collectie notarislampen en geef uw interieur een vleugje grandeur uit vervlogen tijden.

Lichtbronnen

Het voordeel van een nieuwe uitvoering, tegenover een antieke notarislamp, is zondermeer de lichtbron. Een echte klassieker is mooi, maar werkt op een gloeilamp. Onze varianten zijn zowel geschikt voor de gloeilamp, als voor de spaarlamp, als voor het zuinige led. U bestelt de lichtbron eenvoudig mee, kijk in ons ruime overzicht voor de passende lamp.