Tafellampen - notarislampen

Notarislampen vinden de oorsprong in vroegere tijden. In de tijd dat de elektriciteit zijn intrede deed ontstonden de eerste notarislampen. Notarislampen zijn bureaulampen welke in vroegere tijden vooral te vinden waren op bureau’s van notarissen en bankiers. In vroegere tijden was er veel onderscheid tussen rijk en arm en elektriciteit was in dit geval iets dat alleen onder zeer welgestelden voorkwam. Notarislampen hebben een typisch herkenbaar uiterlijk. De notarislamp is eigenlijk niet erg veranderd in zijn uiterlijk en vandaar dat de naam notarislamp heden ten dage nog steeds een begrip is in de lampenwereld.

Alle 4 producten getoond.

De notarislamp en zijn kenmerken

Een notarislamp is herkenbaar aan de specifieke vormgeving. De notarislamp heeft een klassiek karakter dat voorzien is van een goud of bronskleurig armatuur. Verder is de notarislamp voorzien van een gebogen glazen kap in een typische groene kleur. De binnenzijde van dit glas is wit zodat de lichtreflectie optimaal is. Een ander detail van de notarislamp is de trekschakelaar. Een klassiek ogend kettinkje waarmee de lamp aan- en uitgezet kan worden.

De moderne notarislamp

De notarislamp is voornamelijk verkrijgbaar in de goudkleur met het groene glas. Toch zijn er leveranciers die de notarislamp wat moderner aanbieden. Het glas van de notarislamp kan hierdoor afwijken van de groene kleur, bijvoorbeeld een zwarte of witte kap. Maar ook het armatuur zelf kan moderner zijn door een aluminium of staal kleurig uiterlijk. De oorspronkelijke notarislamp heeft een gebogen vormgeving en een ronde voet. Ook hierin is de moderne variant notarislamp afwijkend. zo kan deze moderne notarislamp voorzien zijn van een rechthoekige vorm voet en een recht armatuur waaraan de kap bevestigd zit. De moderne notarislamp heeft ook vaak geen trekschakelaar meer maar is voorzien van een draaiknopje op de voet. Toch blijft de notarislamp herkenbaar als notarislamp al blijft de originele uitvoering wat ons betreft toch altijd favoriet.

Notarislampen en de lichtbronnen

Alhoewel een notaris lamp een authentiek karakter heeft hoeft dit zeker niet zo te zijn voor wat betreft de lichtbron keuze. een notaris lamp is voorzien van een fitting en daardoor voor vele lichtbronnen geschikt. De meest voor de hand liggende keus is natuurlijk een led lichtbron. De notaris lamp ziet er gewoon origineel uit maar verbruikt zeer weinig door het gebruik van de led lichtbron. Een ander groot voordeel is de zeer lange levensduur. Tevens wordt het armatuur niet heet door gebruik van de led lichtbron. Door al deze voordelen kunt u de notaris lamp gerust uren laten branden zonder dat dit oploopt in uw energienota. Een notaris lamp hoeft natuurlijk niet perse gebruikt te worden als bureaulamp. Ook als tafellamp is een notaris lamp prima geschikt. Vooral door de groene, lichtdoorlatende kap zal de lamp zeer sfeervol zijn. De juiste sfeer hangt natuurlijk wel af van een juist gekozen lichtbron.