• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 09-11-2020

Design plafondlampen: een mooie aanvulling op je interieur

Er zijn van die vergeten ruimtes in huis, zeker als het om verlichting gaat. Dat herken je vast wel van een verhuizing. Hoelang duurde het bij jou voordat je in de gang, badkamer en woonkamer al je verlichting had hangen? En dan bedoel ik natuurlijk niet de verlichting die de vorige bewoners lieten hangen. Of die lamp die je eigenlijk niet meer mooi vond, maar toch maar had meegenomen uit je vorige woning.


Zelf had tot voor kort dus ook een paar van die vergeten ruimtes in huis. In de hal op de bovenverdieping en in mijn badkamer had ik nog twee verhuisfittingen hangen. En omdat we alweer bijna een jaar in het nieuwe huis woonden, kon dat echt niet meer. Daarom ging ik op zoek naar twee nieuwe design plafondlampen. Ik vertel je graag hoe die zoektocht verliep.

Design plafonnière in de hal

Ik besloot eerst op zoek te gaan naar een nieuwe lamp voor in de hal op de bovenverdieping. Even dacht ik eraan om voor een hanglamp te kiezen, maar omdat die toch altijd wat verder naar beneden komen te hangen, besloot ik dat een plafondlamp met een modern design beter zou passen. Eigenlijk is dat in een halletje, of dat nou boven of beneden is, vaak de meest praktische keuze.

In mijn hal op de bovenverdieping zijn de muren en het plafond wit. Ook de trap is wit. Daarom mocht er wel een echte eyecatcher komen te hangen. Gelukkig is dat binnen de categorie design plafonnières niet zo heel moeilijk te vinden. Veel designlampen zijn ware kunststukjes op zich en trekken daarom zeker de aandacht. In de webwinkel van Rietveld Licht viel mijn oog op een mooie roodkoperen plafondlamp met ronde vormen en aan de buitenkant een subtiele glans. Daar werd mijn hal meteen een heel stuk warmer en sfeervoller van.

Plafondlamp in de badkamer: ook daar design

Ook in de badkamer wilde ik een design lamp aan het plafond hebben. We hadden de badkamer kort na de verhuizing behoorlijk opgeknapt. De basis was goed, maar het badkamermeubel en de glazen douchedeuren waren oud en lelijk, dus daar moesten nieuwe voor komen. We kozen ervoor om het rustig en neutraal te houden, zodat het weer jaren mee kan. Daar past een design plafondlamp natuurlijk goed bij, want design is tijdloos en geeft een ruimte net iets meer pit.

In de badkamer was het daarnaast handig om meer dan één lichtpunt te hebben dat je in verschillende richtingen kan draaien. Zo was het mogelijk om licht op de doucheruimte en licht op het badkamermeubel te laten schijnen. In de webwinkel van Rietveld Licht viel mijn oog op enkele design plafondlampen met led-lampen die dimbaar zijn, wat in een badkamer ook erg handig is. Zo kun je een relaxte spa-vibe creëren! Mijn keuze viel uiteindelijk op een design plafonnière in het zwart met twee lichtpunten en een mooie ronde vormgeving. Tijdloos, praktisch en een uitstekende match met de rustige en neutrale badkamer.

Een design plafondlamp is ook heel leuk in de woonkamer

Ik weet niet meer precies hoe en wanneer ik op het idee kwam, maar ergens tijdens mijn zoektocht bedacht ik mij dat het ook wel heel leuk zou zijn om een design plafondlamp in de woonkamer te hangen. Boven de salontafel had ik nog een aansluitpunt waar ik niets mee deed en het was soms ook net iets te donker in de woonkamer met alleen een tafellamp en staande lamp.

Ik denk dat ik op het idee kwam om daar ook design plafondverlichting te hangen, omdat ik zoveel mooie lampen spotte en er natuurlijk maar twee nodig had. Zeker toen ik een opvallende plafondlamp met zwarte buitenkant en gouden binnenkant zag, was ik verkocht. Ik wist het zeker, deze bijzondere plafondlamp moest een plaatsje krijgen in mijn interieur. En waarom dan niet in de woonkamer? Zo had ik er niet alleen voldoende licht, maar ook meteen een mooie nieuwe lamp om naar te kijken.

Ben jij ook op zoek naar een design plafondlamp? Om net als ik in de hal of badkamer te hangen, of misschien ook wel in de woonkamer? Snuffel dan ook eens door de collectie design plafondlampen van Rietveld Licht. Er is zoveel keuze dat je voor elke ruimte een mooie lamp kunt vinden. Of het nou een design plafondlamp van hout, glas, staal of aluminium moet zijn, Rietveld Licht heeft het allemaal. Zo wordt het wel heel makkelijk om iets moois te vinden!