• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Dim to Warm?

20-04-2020

Je zou tegenwoordig bijna verdwalen in dimmer-land. De keuze is niet meer simpelweg tussen dimbaar of niet dimbaar: dimbaar kan veel verschillende dingen betekenen. We laten je vandaag één stukje uit het dimbaar-spectrum zien: Dim to Warm.

Als er bij een lamp of lichtbron ‘Dim to Warm’ staat aangegeven, betekent dat eigenlijk heel simpel in het Nederlands ‘dim naar warm’. Oftewel: je hebt een lichtbron of lamp die steeds warmer van lichtkleur wordt naarmate je hem verder dimt.

Misschien klinkt het logisch dat een lichtbron warmer aandoet wanneer je hem dimt, maar bij LED is dat geen vanzelfsprekendheid. LED blijft normaal gesproken namelijk constant van lichtkleur, ook als de lichtsterkte gedimd wordt. Het mooie aan Dim to Warm lichtbronnen is dus dat ze in dimstand dezelfde sfeer en warmte hebben als ouderwetse gloeilampen en halogeenlampen.

Rietveld Licht heeft verschillende lichtbronnen en armaturen in het assortiment met een Dim to Warm functie. Je vindt ze door in de zoekbalk ‘dim to warm’ in te typen. Sommige lichtbronnen hebben zelfs een Dim to Warm functie die je verkrijgt zónder dimschakelaar in de muur. Je combineert dan twee moderne technieken met elkaar, namelijk dimmen zonder dimmen en Dim to Warm. Je bedient deze lichtbronnen met je normale aan-/uitschakelaar. Door deze - klik-klik - uit en weer aan te klikken verspringt de lichtbron naar de volgende dimstand met bijbehorende warmere lichtkleur. Geen gedoe, wél sfeervol dimbare lampen!

Zoek je een dimbare LED lamp of lichtbron die in dimstand net zulk sfeervol licht geeft als een gloeilamp? Zoek dan eens op Dim to Warm en laat ons weten wat je ervan vindt!