• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Landelijke lampen: dé sfeermakers in je interieur

De afgelopen 2 jaar was ik druk in de weer met de inrichting van ons huis. Veel meubels stonden er al jaren, en dus was het tijd voor iets nieuws. Van een industriële inrichting stapte ik over op een meer landelijk interieur. Na jaren hetzelfde interieur, was het tijd voor iets compleet anders. Toen ik laatst op mijn nieuwe bank zat en eens goed om mij heen keek, viel mijn oog op onze lampen. Die hingen er ook al jaren… Tijd dus om op zoek te gaan naar mooie landelijke lampen.

Landelijke verlichting voor de woonkamer landelijke verlichting nodig.

Voor bijna elke ruimte in huis had ik nieuwe landelijke verlichting nodig.Maar waar vind je dat? Ik besloot eerst op zoek te gaan naar landelijke lampen voor in de woonkamer. Ik wilde een nieuwe vloerlamp voor naast de bank. Dat is een echte must in de woonkamer. Zeker als je net als ik graag met een goed boek en kopje koffie onder een dekentje op de bank ligt. Wat je niet zo heel vaak meer ziet, maar wel heel leuk is, is een lamp boven de salontafel. Dat is in je woonkamer een echte eyecatcher! Dus moest er in mijn huis een mooie landelijke verlichting landelijke hanglamp boven de salontafel komen. Zelf houd ik wel van een beetje speelsheid in mijn interieur. Daarom koos ik voor een hanglamp met 3 losse lampenkappen, die je allemaal op een andere hoogte hangt. Dat geeft een speels effect en genoeg licht om de woonkamer mee te verlichten.

Door naar eetkamer lampen voor mijn landelijke interieur

Van de woonkamer door naar de eetkamer. Daar hingen nog spots aan het plafond. Heel praktisch, maar het design was niet meer van deze tijd. Bovendien paste het ook niet meer bij ons nieuwe landelijke interieur. Dit keer wilde ik een mooie grote hanglamp. Zo eentje waar je niet omheen kan. Het eerste wat je ziet als je de eetkamer binnenloopt. En omdat onze eettafel groot is - wij hebben een tafel met aan iedere kant 6 stoelen - moesten het er 2 worden. Toch dacht ik ook nog even aan een touwlamp, omdat die zo stoer zijn en binnen elk interieur passen. Daarnaast bepaal je bij een touwlamp zelf hoe je de lampen rondom het frame wikkelt. Je begrijpt: ik was behoorlijk aan het twijfelen. Dat krijg je als op een webwinkel als Rietveld Licht zoveel keuze hebt. Uiteindelijk viel de keus toch op een grote hanglamp, maar het was een close call.

Een echte eyecatcher met een hal lamp in landelijke stijl

Oké, de woonkamer en eetkamer hadden we gehad. Door naar de hal. In veel interieurs is de hal een beetje het ondergeschoven kindje. De ruimte is vaak klein - dat is bij ons ook zo - waardoor het niet altijd makkelijk is om het leuk en praktisch in te richten. Maar de hal is wel de eerste ruimte die de mensen zien als je bij je langskomen. Gelukkig zijn er manieren om ook een kleine hal de uitstraling te geven van de rest van je woning. In ons geval betekende dat: op zoek naar mooie landelijke verlichting. Een mooie hal lamp met een landelijk tintje; dat was waar ik naar op zoek was. En het was al snel duidelijk dat het een landelijke plafondlamp moest worden. Een hanglamp is ook mooi, maar hangt al snel een stuk lager. Dat kon niet door de deuren in de gang. Al snel viel mijn oog op plafondlampen die door hun design zorgen voor een bijzondere lichtreflectie op het plafond. De landelijke hal lamp moest de eyecatcher van de hal zijn, dus dan was zoiets bijzonders wel nodig.

Ben jij ook op zoek naar landelijke verlichting? Omdat je een compleet nieuw interieur hebt, of omdat je een aantal landelijke lampen al heel lang hebt hangen? Snuffel dan eens door de collectie lampen in landelijke stijl van Rietveld Licht. Denk vooraf goed na wat je zoekt en wees niet bang om groots uit te pakken. Lampen mag je zien, ook als het niet donker is in huis!

Liefs, Renate