• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 18-01-2021

Landelijke kapstokken als sfeermaker in de hal

De kapstok is vaak één van de eerste dingen die je ziet in een huis. Landelijke kapstokken kunnen echt de toon zetten voor de sfeer van je huis. Kom je een huis binnen en zie je een gezellige landelijke kapstok met een halbank en veel natuurlijke materialen, dan weet je vrijwel zeker dat de rest van het huis ook verwelkomend en gezellig zal zijn! Wist je dat je bij Rietveld Licht en Wonen ook kapstokken kunt kopen? Ben jij fan van de landelijke stijl? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Wanneer past een kapstok in de landelijke stijl?

Wil jij graag een verwelkomende landelijke entree in je huis en vraag je je af wat een kapstok landelijk maakt? Wij helpen je op weg. Als je kiest voor een landelijke stijl in je huis, maak je veel gebruik van natuurlijke materialen zoals wol, hout, steen, linnen en riet. Een enigszins verweerde look past heel goed bij deze stijl; daarom wordt een kapstok landelijk door steigerhout te gebruiken bijvoorbeeld. Dit is een perfect voorbeeld van een landelijk materiaal: natuurlijk, enigszins verweerd en in natureltinten. Sowieso is een kapstok van hout landelijk te noemen; steigerhout of juist prachtig afgewerkt robuust hout kunnen allebei een echte sfeermaker zijn in je entree. Echter kan juist ook een fris, licht interieur perfect aansluiten bij de landelijke stijl. Verschillende tinten wit gecombineerd met bijvoorbeeld naturel linnen of riet zijn uitgesproken landelijk. Zo zie je dat een kapstok in wit ook landelijk kan zijn: als contrast tegen een sfeervolle donkere muur of als onopvallend ophangmeubel in je lichte entree.

Een enigszins verweerde look past heel goed bij deze stijl; daarom wordt een kapstok landelijk door steigerhout te gebruiken bijvoorbeeld.

Maak met de accessoires van je kapstok de landelijke stijl compleet

Denk bij het verwezenlijken van een landelijke stijl niet alleen aan het materiaal: ook de accessoires van je kapstok en de rest van de meubels in je entree dragen bij aan de gewenste sfeer. Ga je liever voor een metalen kapstok bijvoorbeeld in een wat moderner design, maar wil je toch graag een landelijke sfeer neerzetten? Kies dan voor landelijke kapstokhaken. Wat maakt kapstokhaken landelijk, zul je misschien denken? Denk aan haken met een enigszins verweerde look zoals raw iron of houten haken. Moet je kapstok naast mooi ook praktisch zijn? Ga dan voor een landelijke kapstok met mandjes. Koop mandjes die gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal, zoals riet of stoer leer of vilt in natureltinten. Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Je kunt ‘all-in’ gaan en een landelijke kapstok kast maken! Hoe je dat doet? Maak van robuust hout een wandmeubel met vakken, legplanken en vul de vakken en planken met mooie opbergers. Geen zin om zelf een kast te maken? Koop dan een tweedehands vintage kast, geef hem een leuk verfje en monteer je kapstok erin. Haal de deuren eruit of laat ze er juist op om je kapstok aan het zicht te onttrekken. Als je de ruimte hebt, is halbank ook heel gezellig en praktisch bij je kapstok. Hoe je het ook doet: een kast rond je kapstok geeft altijd een huiselijk, landelijk gevoel aan je entree!

Hebben we je geïnspireerd om een kapstok in landelijke stijl te kopen? Ga je voor de sobere, donkere look of voor de lichte, frisse look? Wat je ook kiest: de landelijke sfeer is altijd warm en verwelkomend en dus perfect voor de entree van je huis. Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw landelijke kapstok? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder!