• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Dinsdag gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 18-09-2018

Retro booglamp als eyecatcher voor in de eethoek

In de jaren '60 en '70 was de booglamp een ware trend in het interieur. De laatste jaren maakt deze vrolijke lamp echter een comeback en zie je ze steeds vaker weer opduiken. Ik ben persoonlijk al een aantal jaar fan van de booglamp en laat je vandaag mijn nieuwste aanwinst zien.


De booglamp: handig en veelzijdig

De booglamp is, zoals de naam al zegt, een lamp op een gebogen stang. Dit maakt de lamp heel handig en veelzijdig in het gebruik. Ik heb zelf al jaren een booglamp boven onze eettafel, maar ook in je woonkamer komt deze lamp goed tot zijn recht. Ik krijg altijd meteen een fijne retro-vibe van dit soort lampen. Wat ik zo prettig vind, is dat je geen plafondaansluiting nodig hebt om hem te gebruiken. Een hanglamp boven je eettafel hangen zorgt ervoor dat je niet zomaar iets kunt verplaatsen in je eethoek. De booglamp kun je perfect in een hoekje zetten en schuif je makkelijk opzij als je iets wilt veranderen aan de opstelling. Ik houd zelf enorm van veranderen in huis, dus hanglampen zijn wat dat betreft niet aan mij besteed..

Een booglamp als praktische oplossing

Een booglamp kun je met alle soorten eettafels combineren. Zo hadden we hem voorheen gecombineerd met een rechthoekige eettafel, maar staat ie eigenlijk net zo leuk bij onze huidige ronde tafel. Hoewel de lamp duidelijk aanwezig is, neemt ie weinig plaats in huis in. Ook in de kleinere woonkamers is dit dus een hele goede keuze. De voet kun je mooi ergens in een hoek verstoppen. De stang is verstelbaar, waardoor je precies kunt regelen waar de lamp boven komt te hangen. In de zithoek kun je hem zo bijvoorbeeld een stuk hoger laten uitkomen, waardoor je je hoofd niet stoot. Zet je de booglamp in een eetkamer, dan moet je er even op letten dat je elkaar nog wel kunt zien als je aan tafel zit. Zelf heb ik de voet nog extra weggewerkt door er een leuk mandje op te zetten. Deze gebruik ik dan meteen als wat extra opbergruimte voor spullen die anders op de eettafel zouden blijven liggen.

Er is altijd wel een booglamp die bij je past

Er zijn heel veel soorten booglampen, dus eigenlijk is er altijd wel eentje die in jouw interieur past. Ik had voorheen een chromen versie, die jaren trouw dienst deed. Inmiddels heb ik deze prachtige lamp van Rietveld Licht met een witte kunststof kap. Door de witte kap past deze nog beter bij de eethoek en is het een echte eyecatcher in ons interieur. De lamp geeft door de doorzichtige kap een mooi subtiel licht rondom. Met de dimmer kan ik precies instellen hoeveel licht ik wil, dit is onwijs handig en iets wat mijn vorige lamp niet had.

Kortom, een booglamp is naar mijn mening mooi en praktisch en ik ben dan ook heel tevreden met de mijne.