• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Dinsdag gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 09-07-2018

Tuinverlichting: dan ga je sfeervol de zomer in!

Heb jij door dit mooie weer ook al weer zo veel zin in de zomer? Dan is het nu de beste tijd om jouw tuin aan te pakken met sfeervolle tuinverlichting. Onze tuin krijgt elk jaar wel weer een kleine verandering. Het ene jaar wat grootser dan het andere jaar. Twee jaar geleden hebben wij achterin de tuin een nieuw verhoogd terras gemaakt. Het terras werd gemaakt van steenschotten, net zoals de plantenbakken en opstaande rand langs de zijkanten. Op het terras hebben wij een soort stellage van steigerbuizen gezet met daarin een schaduwdoek welke we open en dicht kunnen trekken. Het is een heel stoer gezellig terras geworden, althans dat vinden wij!


Minimalistische wandspots voor in de tuin

Dit jaar stond de bouw van een buitenkeuken met tuinverlichting op de planning. Alles is door mijn man zelf gemaakt. Deze is ook bijna klaar! Alleen het zelf gegoten betonnen blad moet er nog op en dan kunnen we van start. Wat we echt nog misten in onze tuin waren functionele en ook mooie tuinverlichting. Daar zijn we echt al lang naar op zoek geweest. Er is veel aanbod, maar het is vaak net niet onze smaak... De wandlampen moet vooral voor sfeerlicht dienen en het moet een subtiel detail aan de muur geven. En uiteraard moet het passen binnen onze style! Na veel gezocht te hebben op het internet, viel mijn oog op deze minimalistische wandlampjes van gegalvaniseerd staal van Rietveld Licht. Op deze online webshop wordt er verlichting voor zowel binnen als buiten verkocht. En worden er heel veel stijlen aangeboden. Wij hebben ons alleen maar gefocust op de tuinverlichting, want anders was ik waarschijnlijk in staat geweest om meer te kopen.

Styling van de tuin

Meteen wist ik dat deze buitenlamp het zou worden! Mijn oog viel er meteen op. Hij zal prachtig staan tegen de witte schutting. En hij zou helemaal goed staan tegen de steigerhouten achterwand van de nieuwe buitenkeuken. De tuinspots passen perfect bij de stellage van steigerpijpen, want het materiaal van dit lampje is nagenoeg hetzelfde. Dit is dus een super goede combinatie! Nadat ik de bestelling had geplaatst, waren ze heel snel bij mij binnen! Mooi en goed verpakt. Ze zijn net zo mooi als gehoopt! Het ophangen heeft mijn handige man gedaan. Er hangen 3 lampen op de schutting en 2 op de buitenkeuken. Deze zijn apart geschakeld. Op deze manier kunnen we zelf bedenken hoeveel licht we willen in de tuin! En als het schemerig wordt dan branden ze echt mooi. Precies wat ik wilde: subtiel, maar wel met sfeer. En het geeft genoeg licht om er een boekje bij te kunnen lezen! Super voor deze warme zomermaanden.

Hebben jullie nu ook meteen zin gekregen om de tuin aan te pakken?