• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 27-03-2023

Tuinverlichting ideeën voor een sfeervolle tuin

Met sfeervolle tuinverlichting geniet je tot in de late uurtjes in en van jouw tuin. Of je nu een landgoed, flinke tuin of een kleine stadstuin, patio of dakterras hebt, buitenverlichting is een must. Buitenverlichting zorgt voor sfeer, gezelligheid en creëert diepte in je tuin. En niet alleen in het voorjaar en in de zomer, maar ook tijdens de donkere dagen zorgt tuinverlichting voor sfeer. Heerlijk om vanaf je bank onder een kleedje de tuin in te kijken. En wat denk je van het gevoel van veiligheid. Ook niet onbelangrijk als je het ons vraagt. Heb jij ook alleen maar een wandlamp aan de schutting hangen? Dat kan beter. Hoe? Met onze tuinverlichting ideeën!


Maak gebruik van terrasverlichting

Door je terras te verlichten til je jouw tuin zo naar een niveautje hoger. Mooi licht in de tuin straalt één en al luxe uit. Verlicht je terras met terraslampen zoals grondspots, wandlampen en/of staande lampen voor buiten. Laat je jouw tuin aanleggen, neem dan ook de verlichting in de plannen mee. Grondspots in je terras zorgen voor sfeervol licht, een luxe uitstraling en ze nemen geen ruimte in beslag. Zo kan jij dus optimaal gebruik maken van je terras. Ook mooi: staande lampen. Ze worden ook wel sokkels genoemd; staande buitenlampen. Je ziet ze vaak op een rij langs een pad, maar ook op het terras zijn deze type buitenlampen prachtig en functioneel. Denk aan een verhoogd terras of vlonder met daarop, aan het einde, een staande buitenlamp. De lamp bakent het terras af en zorgt ervoor dat er goed licht is bij de afstap van het terras. Ook wel fijn.

Wandverlichting voor in de tuin

Wandverlichting kan in elke tuin. Een wandlamp aan de gevel, schuur, muur of schutting is altijd te realiseren. Ideaal als je jouw tuin snel en eenvoudig nét dat beetje extra wilt geven. Wandverlichting buiten zorgt voor helder licht en licht jouw tuin echt op. Onmisbaar als je tot in de late uurtjes in de tuin wilt kunnen zitten. Er zijn veel verschillende buitenlampen voor aan de wand; zo zijn er wandlampen die alleen naar beneden schijnen en up en down wandlampen. En wat denk je van de verschillende stijlen? Heb jij een landelijk interieur? Trek jouw woonstijl door naar buiten en kies ook voor landelijke wandlampen in de tuin. Er zijn zelfs buiten wandlampen in ons assortiment die zó mooi zijn dat ze ook binnen kunnen worden gebruikt. Door deze wandlampen zowel binnen als buiten te gebruiken creëer je rust en eenheid. Mooi!

Creëer een lichtplan

Maak zelf een lichtplan voor je tuin. Dat klinkt meteen heel officieel en misschien zelfs moeilijk, maar door simpelweg een plattegrond te maken van jouw tuin kan je makkelijker visualiseren. Je ziet hierdoor direct het geheel. Bedenk wat je wilt verlichten. Je terras, het pad. En misschien wil je wel de mooie beplanting uitlichten. Vervolgens kun je bepalen wat voor soort tuinverlichting je nodig hebt. Bijvoorbeeld: grondspots langs het pad, staande buitenlampen op het terras, wandlampen aan de schutting. Als je plan compleet is, kan je gaan kijken naar de armaturen. Wat vind je mooi en wat past in de stijl van jouw tuin.

Door je terras te verlichten til je jouw tuin zo naar een niveautje hoger.

Oplaadbare tafellamp buiten

Als je de basisverlichting van je tuin compleet hebt, kan je jouw tuin extra gezellig maken door accessoires toe te voegen. Ook lampen kunnen hier een rol in spelen. Wat denk je bijvoorbeeld van een oplaadbare tafellamp? Handig, want oplaadbaar. De buiten tafellamp heeft hierdoor geen snoer. Je neemt ‘m dus zo mee naar buiten. Zet ‘m op je picknicktafel of op het tafeltje bij je loungeset. Zo creëer je supersnel en eenvoudig een extra lichtpunt. En hoewel het klein is, zo’n tafellampje, geeft een tafellamp buiten direct een huiselijk gevoel. Zo trek je dus binnen moeiteloos door naar buiten. En andersom, want de oplaadbare tafellamp is zo leuk, die staat binnen ook geweldig.

Lampen met sensor

Houd je van gemak (wie niet?) dan zijn lampen met een schemersensor echt iets voor jou. Lampen met een schemersensor gaan aan zodra het donker wordt en uit als het licht wordt. Gebruik led lampen met een sensor in jouw wandlampen aan de schutting. Je wandlampen hebben hierdoor geen storende zichtbare sensor en gaan toch aan als het donker wordt. Zo is jouw tuin altijd mooi verlicht als het nodig is. Ook als je niet zelf in de tuin zit. Ook als je op vakantie bent. En dat zorgt dan weer voor extra veiligheid. Je hebt er na het ophangen geen omkijken meer na. Op het schoonmaken na natuurlijk.

Vergeet niet je voortuin verlichting

Een sfeervolle woning begint bij de voortuin. Door ook hier verlichting te gebruiken ontstaat een warm welkom voor je vrienden en familie en een niet zo warm welkom voor degene die verre van uitgenodigd zijn. Een wandlamp bij de voordeur is niet alleen sfeervol en veilig maar ook handig als je je sleutels aan het zoeken bent bijvoorbeeld. Als je ook hier een sensorlamp gebruikt, is er altijd licht bij je voordeur als het nodig is. Namelijk als het donker is. Heb je echt een voortuin, denk dan ook eens aan staande buitenlampen of prikspots om onder andere je beplanting uit te lichten. Voor sfeer, diepte én veiligheid.

Wil je ons gehele assortiment aan tuinverlichting zien?