• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 26-10-2020

Wij helpen je bij het zoeken van jouw lamp boven de eettafel

Je bent op zoek naar een mooie lamp boven de eettafel. Niet gek dat je daarbij wat hulp kunt gebruiken, want er is enorm veel keuze. Naast de meest gangbare optie, een hanglamp boven de eettafel, zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden die we graag met je delen. Zo hopen we je te helpen beslissen welke lamp boven de eettafel komt bij jou thuis!


Verlichting boven de eettafel die past in jouw interieur

Verlichting boven de eettafel is er in alle vormen en maten. Juist daarom is het belangrijk om vast te stellen waar de lamp precies moet komen en hoeveel ruimte je voor de lamp hebt. Gebruik eerst je hoofd voor je je hart laat spreken. Kies een strategische plaats voor je lichtpunt, zodat je ook eens je eettafel een kwartslag kunt draaien zonder dat je vervolgens je hoofd stoot tegen de hanglamp boven de eettafel. De hoogte van de lamp boven de eettafel speelt daarbij ook een rol. Houd daarbij ongeveer 70 centimeter aan, maar schroom vooral niet om daarvan af te wijken als hoger of lager mooier staat in jouw kamer.

Bepaal ook de maximale grootte en de vorm van de lamp. Veel mensen kiezen voor een grote hanglamp: eettafel verlichting is immers vaak een echte blikvanger in je interieur. Het kan echter bij jou zo zijn dat je maar een kleine tafel hebt die bijvoorbeeld in een hoek van je kamer staat. Dan zul je eerder zoeken naar iets minder imposante lampen voor boven de eettafel of misschien zelfs een plafondlamp. Denk ook na over de vorm van je tafel: een lamp boven een ronde eettafel komt het meest tot zijn recht als hij zelf ook rond is. Heb je de grootte, vorm en plaats van je verlichting boven de eettafel vastgesteld? Dan is het tijd om creatief te worden.

Laat je niet belemmeren door wat gangbaar is, maar wees creatief en zoek wat het beste past in jouw interieur.

Wees creatief met verschillende lampen boven de eettafel

Wie zegt dat je altijd een hanglamp boven de eettafel moet gebruiken? Nu je alle technische zaken hebt uitgedacht, is het tijd om je hart te laten spreken. Denk eens out of the box en overweeg een booglamp of wees creatief en gebruik verschillende lampen boven de eettafel. Je kunt verschillende vormen, materialen en zelfs stijlen gebruiken om een leuke mix van lampen boven de eettafel te maken die helemaal in jouw unieke stijl is. We hebben het makkelijk voor je gemaakt en hebben verschillende glazen hanglampen met allerlei vormen glazen kappen bij elkaar. Wil je het iets minder eclectisch maar wil je wel graag meerdere lampen naast elkaar? Het lastigst bij twee lampen boven de eettafel is de verdeling. Je kunt daarom ook kiezen voor hanglampen waarbij al twee kappen aan één armatuur hangen. Dat scheelt ook weer wat kluswerk bij het monteren van de lampen. Heb je juist zin in een klusje? Maak dan een stuk hout met kettingen vast aan je plafond en kies eenvoudige fittinglampen die je rond het hout slingert en knoopt. Of misschien heb jij nog wel een heel ander creatief idee!

Je ziet: als je met je hoofd én je hart een keuze maakt voor verlichting boven de eettafel kan het niet mis gaan. Laat je niet belemmeren door wat gangbaar is, maar wees creatief en zoek wat het beste past in jouw interieur. Heb je daar hulp bij nodig? Neem gerust contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen!