• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Lampentrafo

Bent u op zoek naar een trafo? Hier, bij Rietveld Licht, vindt u alles voor verlichting; mooie lampen, fijne lichtbronnen en belangrijke accessoires zoals dimmers en trafo's. De transformatoren zijn zeer geschikt voor led-verlichting en verkrijgbaar voor maximaal 30, maximaal 105 en maximaal 120 watt. Al onze producten zijn scherp geprijsd en voorzien van de laagsteprijsgarantie. Wij hebben een grote collectie en ruime voorraden. Zo kunnen we vaak snel leveren en heeft u uw aankoop binnen een paar dagen in huis. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening en is dus gratis voor u, dat is wel zo prettig.

Filters

Prijs

t/m

min
max

Lumen (lichtopbrengst)

t/m

min
max

Kelvin (lichtkleur)

t/m

min
max

Hoogte (mm)

t/m

min
max

3 Artikelen gevonden

Alle 3 artikelen getoond.

Wat is een trafo?

Trafo is een afkorting van transformator. Het is een elektrisch apparaatje dat nodig is om hoge spanning om te zetten naar lagere spanning. Het apparaatje wordt ook wel een led-drive genoemd. De transformator is nodig omdat led-verlichting een veel lager wattage verbruikt dan traditionele verlichting. Met dit lagere wattage wordt dezelfde hoeveelheid licht, lumen, geproduceerd en dat maakt waarom het gebruik van led-verlichting voordelig is én beter voor het milieu. Led-lampen met fitting type E27, E14 en GU10 zijn vrijwel altijd geschikt voor de normale lichtnetspanning, maar voor andere types is een led-trafo raadzaam. Dit voorkomt dat de lamp gaat knipperen of eerder kapot gaat door een te hoge stroomspanning. Fittingtype GU5.3 heeft bijvoorbeeld wel een trafo nodig.

Welke trafo is geschikt voor led-verlichting?

Alle trafo's op deze pagina zijn geschikt voor led-verlichting. U maat uw keuze op basis van het maximale voltage dat u nodig heeft. Vaak zijn de transformatoren al ingebouwd in de armatuur. Twijfelt u of dat wel het geval is bij uw lamp, neem dan even contact met ons op. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Sliedrecht. Onze lichtspecialisten staan klaar om u te adviseren.