Tafellampen - schemerlampen

Schemerlampen zijn sfeerbepalend. Een schemerlamp is de absolute sfeermaker in uw huis. Een schemerlamp geeft namelijk meestal een zachte verlichting. Een schemerlamp bestaat over het algemeen uit een voet met daarop een stoffen kap. Deze kap kan verschillende vormen of kleuren hebben maar de lichtbundel wordt in ieder geval gevangen in de kap van de schemerlamp. Hierdoor ontstaat de zachtere lichtreflectie. Zeker in combinatie met een dimmer is elk gewenst sfeerbeeld haalbaar.

Alle 26 producten getoond.

Schemerlampen klassiek?

Schemerlampen hebben oubollig imago. Toch zijn schemerlampen helemaal niet oubollig. Schemerlampen zijn op dat gebied weer terug van weggeweest en we zien schemerlampen steeds veelvuldiger terug in het assortiment. Vroeger zag men vooral schemerlampen met roezelrandjes op een gegolfde, of geplooide kap. Tegenwoordig zijn ook schemerlampen zeer modern. De kappen van de schemerlampen zijn strak van uitvoering en niet perse rond van vorm. Ook vierkante kappen of opengewerkte armaturen komen steeds vaker voor bij schemerlampen.

De schemerlamp en zijn voet

Elke schemerlamp is voorzien van een voet. Vroeger zag men schemerlampen vaak met een vaas als voet. Tegenwoordig zien we schemerlampen in de meest bijzondere, moderne creaties. Schemerlampen met een betonnen voet zijn hipper dan ooit maar ook schemerlampen met een minimalistische voet zien we regelmatig terugkomen in ons assortiment. De voet kan van diverse materialen gemaakt zijn. Zo zijn er schemerlampen met een houten voet, een glazen voet, een betonnen voet of gewoon een stalen voet. Schemerlampen in vele uitvoeringen vindt u bij Rietveld in diverse prijsklassen. Of u nou op zoek bent naar een moderne schemerlamp of een klassieke schemerlamp, bij Rietveld vindt u vast een schemerlamp die aan uw wensen voldoet.

Schemerlampen met led verlichting

Schemerlampen hadden vroeger altijd een grote of kleine fitting en waren alleen geschikt voor een gloeilamp. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Schemerlampen kunnen nu gebruikt worden met een spaarlamp of een vervangbare led lichtbron. De nieuwste trend zijn schemerlampen met ingebouwd led als verlichting. Deze led schemerlampen zijn vaak strak van armatuur en passen daardoor in een modern interieur. Schemerlampen met led verlichting zijn erg zuinig in gebruik en ook het armatuur wordt niet heet. Led schemerlampen staan bekend om de lange levensduur. De led schemerlampen zijn vaak minimalistisch van vormgeving en meestal van een dimmer voorzien.

Dimbare schemerlampen

Of een schemerlamp dimbaar is hangt vaak af van de gebruikte lichtbron. Schemerlampen moeten sfeervol zijn en dan is een dimbare schemerlamp erg handig. U kunt ervoor kiezen om een losse dimmer te plaatsen in het stopcontact. Belangrijk is dan om deze combineerbaar is met de lichtbron. Soms zit er ook een snoerdimmer op een schemerlamp zodat u de lichtsterkte kunt bepalen. Er zijn zelfs led schemerlampen in een moderne uitvoering welke voorzien zijn van een touchdimmer. Door middel van aanraking bepaald u de uiteindelijke lichtsterkte. Omdat een schemerlamp bijna nooit veel licht hoeft te geven zijn de meeste schemerlampen niet in het bezit van een dimmer. Het gaat erom dat schemerlampen sfeervol licht verspreiden en zorgen voor gezelligheid tenslotte.

Schemerlampen of tafellampen?

Schemerlampen hebben eigenlijk een ouderwetse naam. Een schemerlamp wordt gebruikt om een schemerverlichting na te bootsen voor extra gezelligheid. Schemerlampen worden dan ook niet gezien als de hoofdverlichting in uw huis. Een grote categorie bij Rietveld zijn de tafellampen. Ook tafellampen zorgen voor sfeerverlichting in uw huis. Schemerlampen werden vroeger geplaatst op bijzettafels of dressoirs maar in de moderne interieurstijlen vinden we bijna geen dressoirs meer. Moderne strakke tafels in kleinere afmeting echter wel, ook tussen de banken in of langs de wand. Tafellampen zijn vaak iets kleiner en moderner van vormgeving dan schemerlampen.

Staande schemerlampen

Staande schemerlampen zijn schermerlampen van een grotere afmeting. Staande schemerlampen waren vooral te herkennen aan de smalle hoge voet met bovenop een grote, stoffen kap. De staande schemerlamp had vaak een klassiekere, nostalgische uitstraling. Staande schemerlampen met een plooikap of met een roezelrand langs de kap waren in de 70/80-er jaren een hot item in elke huiskamer. Tegenwoordig zijn dit soort staande schemerlampen niet meer gewild. De tripod lampen hebben de staande schemerlampen verdrongen met hun strakke, moderne variaties. Zoekt u echt nog een staande schemerlamp dan zou u kunnen kijken bij ons aanbod vloerlampen. Weliswaar niet de staande schemerlampen uit vervlogen tijden maar wel sfeerverhogend als vloerlamp in de tijd van nu.