Wandlampen - muurlampen

Muurlampen in uw interieur. Muurlampen zijn de sfeermakers in uw interieur. Muurlampen kunnen de wand zo belichten dat er een sfeervol en rustgevend beeld ontstaat. Muurlampen zijn verkrijgbaar in vele, bijzondere stijlen, afmetingen en soorten. Kijkt u eens rond in ons aanbod muurlampen en laat u verbazen over de mogelijkheden.

Filters

Prijs

t/m

min
max

Lumen (lichtopbrengst)

t/m

min
max

545 Producten gevonden

Toon meer producten

Nog 509 producten

Verschillende stijlen muurlampen

Muurlampen binnen zijn er in diverse stijlen. Of u nu op zoek bent naar moderne muurlampen, klassieke muurlampen of de meest trendy muurlampen van dit moment, bij Rietveldlicht vindt u vast wat u zoekt. Muurlampen binnen hoeven niet perse een bepaalde stijl uit te dragen. U kunt namelijk ook kiezen voor tijdloze muurlampen. Tijdloze muurlampen gaan vaak op in de muur zelf. Strak van vormgeving en in de kleur van uw wand vallen zij niet op in uw interieur. U kunt er ook voor kiezen om uw muurlampen juist extra op te laten vallen. Bij Rietveldlicht is er voldoende keus in bijzondere en aparte muurlampen. Vaak wordt gedacht dat meerdere stijlen niet samengaan. Toch kan dit tot verrassende resultaten leiden als u dit wel durft te doen. Een strak, wit interieur? Een stoere, industriƫle muurlamp mag dan gerust. Een klassieker interieur? Een strakke, moderne muurlamp in een trendy koperkleur kan dan juist erg mooi zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden voor het gebruik van muurlampen binnen in een bepaalde stijl. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Lichtbronnen voor uw muurlampen

Als u een muurlamp binnen aanschaft is dit meestal zonder lichtbron. Vaak is de keuze van een lichtbron dus aan u. Bij elk aangeboden muurlamp binnen vindt u ook een lichtbron advies. Muurlampen voor buiten hebben andere lichtbronnen nodig dan een muurlamp binnen. Muurverlichting blijft een kwestie van smaak. Toch hebben muurlampen binnen vaak een sfeerbepalende factor. Muurlampen hebben met een weinig wattage al voldoende effect om uw wand te verlichten. Naast een gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp is led de verlichting die zeer veel gebruikt wordt in de categorie muurlamp binnen. Sommige muurlampen zijn voorzien van ingebouwd led. Hierdoor kan het ontwerp van muurlampen verrassend strak of klein zijn omdat deze led soort weinig ruimte inneemt. U kunt ook muurlampen aanschaffen die geschikt zijn voor vervangbaar led. U kunt dan zelf bepalen welke lichtopbrengst en lichtkleur de muurlamp uiteindelijk heeft. een muurlamp binnen brandt over het algemeen uren achter elkaar. Een led muurlamp binnen is daarom zeker aan te raden. Een led muurlamp binnen is zeer zuinig in gebruik en staan bekend om zijn lange levensduur. Tevens wordt het armatuur van de muurlamp binnen zelf niet heet tijdens het gebruik.

Muurlampen voor buiten

Een muurlamp voor buiten moet aan andere eisen voldoen dan gewone muurlampen binnen. Een muurlamp buiten komt in aanraking met allerlei weersinvloeden. Belangrijk is dat de buiten muurlampen dus tegen vocht kunnen. In hoeverre een buiten muurlamp beschermt is hangt af van de IP waarde. Hoe hoger de ip waarde, hoe beter beschermd. Muurlampen binnen hebben vaak een open boven of onderzijde terwijl een buiten muurlamp altijd gesloten zal zijn. Dit kan door middel van kunststof maar ook door glas. Een muurlamp voor buiten heeft een minimale ip44 waarde nodig om veilig en goed gebruikt te kunnen worden.

Muurlampen met of zonder snoer

De aangeboden muurlampen kunnen verschillen in aanbod betreft snoer. Zo zijn er dus muurlampen die bewust zonder snoer geleverd worden omdat ze het beste tot hun recht komen als deze muurlampen direct op de wandcontactdoos worden aangesloten. Deze muurlampen zijn vaak strak van ontwerp en moeten meestal een geheel vormen met de muur zelf. Ook als er twee of meerdere contactdozen op de muur verdeeld zijn is dit mooi om te benutten. Het is dan wel belangrijk dat deze op gelijke hoogte liggen. U kunt op die manier uw wandlampen bedienen met een wandschakelaar en indien de lichtbronnen daarvoor geschikt zijn ook nog dimmen met behulp van een muurdimmer. De muurdimmer moet wel geschikt zijn voor het type lichtbron dat u gebruikt in de muurlampen. Natuurlijk kunt u er zelf altijd voor kiezen om een snoer met schakelaar te monteren op uw aangekochte muurlampen. Andersom geldt dit precies hetzelfde. Als u kiest voor muurlampen die een snoer en schakelaar hebben wil dat niet zeggen dat u deze ook perse moet gebruiken. U kunt het snoer altijd laten vervallen en de muurlampen direct aansluiten op de wandcontactdoos. U moet er wel op letten dat sommige muurlampen voorzien zijn van een snoerdimmer. In dat geval is het zonde deze te verwijderen tenzij u de muurlampen niet perse wilt dimmen natuurlijk. Dimbare muurlampen zijn afhankelijk van de gebruikte lichtbron die erin zit en van de gebruikte dimmer. Het is goed om na te gaan of deze combinatie samengaat want dit is niet vanzelfsprekend. Led muurlampen stellen andere eisen op dimbaarheid als spaarlamp muurlampen bijvoorbeeld. Laat u hierin goed adviseren door de medewerkers van Rietveldlicht. Deze kunnen u adviseren in de showroom maar ook via onze helpdesk.

Muurverlichting

Of u nu muurverlichting zoekt voor binnen of muurlichting nodig heeft voor buiten, bij Rietveldlicht vindt u een groot aanbod in muurverlichting. Muurverlichting als hoofdverlichting, muurverlichting als sfeerverlichting of muurverlichting als oriƫnterende verlichting bijvoorbeeld in uw tuin. In de categorie muurverlichting zult u verstelt staan van de vele mogelijkheden. Van modern tot klassiek, van sfeervol tot praktisch, bij Rietveldlicht slaagt u vast voor uw muurverlichting.