• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 02-07-2018

De trend van dit moment: verlichting in retro oudroze

Verlichting is te vinden in zo ontzettend veel soorten en kleuren (zoals trendkleur: oudroze, voor elke functie is er wel verlichting te vinden. Naast de functie is de sfeer natuurlijk ook erg belangrijk. Lampen bepalen echt de sfeer in je interieur. Op het gebied van verlichting is dan ook erg veel te vinden.


Keuzes op het gebied van verlichting trends

Soms maakt dit de keuze tussen alle verlichting trends wel lastig. Kijk eerst naar de functie, moet het de ruimte goed verlichten of is het juist alleen voor de sfeer? In de woonkamer zal je al snel kiezen voor wat fellere verlichting, terwijl je in de slaapkamer al gauw kiest voor sfeerverlichting.

Ook is de stijl in kleurtint van verlichting natuurlijk belangrijk, heb je meer een stoer en industrieel interieur? Dan zullen donkere kleuren en zwaardere materialen het beste bij jou in huis passen. Denk aan lampen met een beton- of metaal look. Heb jij meer een licht en Scandinavisch interieur? Dan passen juist weer strakke, minimalistische lampen van wat lichtere materialen bij jou. Denk aan lampen van glas of dun metaaldraad.

Sfeerverlichting in zachte tinten

Zelf houd ik wel erg van sfeerverlichting. Boven de eettafel een wat fellere lamp, terwijl de andere lampjes in huis minder licht afgeven. Wat ik ook belangrijk vind, is dat er in elke hoek van de kamer verlichting is, zodat er geen donkere hoekjes ontstaan. Zo kan ik kiezen om alle lampen aan te zetten voor meer verlichting en als ik het wat knusser en sfeervoller wil, kies ik ervoor om wat minder lichtjes aan te doen.

In mijn interieur vind je vooral veel hanglampen en wandlampen. Wat er nog aan ontbrak was een tafellamp. Bij Rietveld Licht kon ik mijn hart wel ophalen. In de webshop vind je veel verschillende soorten verlichting, zowel voor binnen als buiten. Van vloerlampen, plafondlampen tot badkamerlampen en inbouwlampen. Ik scrolde langs de meest trendy lampen, van koper, glas tot beton. Tof om te zien hoeveel keuze er is en hoeveel stijlen er zijn. Mijn oog viel op een wel heel mooi exemplaar, eentje die ik nog niet eerder had gezien. Namelijk de tafellamp een oudroze tafellamp op een goudkleurig pootje. De halfronde bol geeft een moderne, design-achtige look! Omdat ik in mijn interieur graag de kleur roze gebruik, wist ik dat dit exemplaar perfect zou staan in huis. En ja, hij staat echt prachtig bij de rest! De gouden details geven de lamp echt een chique uitstraling. Wanneer hij aanstaat, geeft het zoveel sfeer. Het fijne aan dit model is ook dat je de lamp makkelijk kunt verplaatsen. Erg fijn als je net als ik zo van veranderen houdt.

Helemaal blij met mijn nieuwe verplaatsbare lamp. Hij zal nog veel plaatsen in huis te zien krijgen, maar wat ik wel weet is dat hij nergens in huis zal misstaan! Daar ga ik nog erg veel plezier van hebben!