• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 22-09-2020

Design vloerlampen: de eyecatcher in je interieur

Ik ben gek op design, bezoek het liefst ieder jaar een designbeurs en kan niet wachten op de nieuwste designtrends. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe design items voor mijn interieur. Toen ik dus op zoek was naar een nieuwe vloerlamp voor naast de bank in mijn woonkamer, wist ik meteen dat het een design lamp moest worden. Maar hoe moest die er precies uit komen te zien? Want ook design vloerlampen zijn er in allerlei soorten en maten. Ik neem je graag mee tijdens mijn zoektocht en vertel je dan meteen alles wat je over design vloerlampen moet weten.


De design vloerlamp: alles wat je moet weten

Kies je voor design? Dan kies je voor iets wat net even anders is, iets wat net iets meer opvalt. Design is tijdloos en past binnen meerdere interieurstijlen. Dat is ook waarom ik er zelf zo gek op ben. Of je nou een modern, landelijk, klassiek of industrieel interieur hebt, een staande design lamp kun je er altijd een mooi plekje geven.

Ik zocht dus een lamp voor naast de bank in mijn woonkamer, waar nu nog een moderne vloerlamp stond. Maar ook in de eetkamer, slaapkamer of werkkamer komen staande design lampen goed tot hun recht.

Staande lamp van Italiaans design

Tijdens mijn zoektocht naar een staande lamp met een modern design, kwam ik er al snel achter dat veel designlampen van Italiaanse designers zijn. Zo was ik er natuurlijk helemaal niet naar op zoek, maar spotte ik een prachtige hanglamp met knikarm. Ik mocht hem nu niet meteen kopen van mezelf, want ik was eigenlijk op zoek naar een staande lamp. Maar hij ging wel op mijn verlanglijstje, want misschien kon ik hem later nog ergens anders in huis een mooi plekje geven.

Een staande lamp van Italiaans design herken je aan de gedetailleerde afwerking, de bijzondere vorm en de inventiviteit. Het zijn ware kunststukjes waar de ontwerper(s) tot in de kleinste details en afwerking over na dacht(en).

Design booglamp of vloerlamp met 3 poten

Design vloerlampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Op het moment komen we vooral de design booglamp en de vloerlamp met 3 poten veel tegen. De eerste heeft een gebogen frame. De booglamp is eigenlijk dé ideale vloerlamp voor in de woonkamer, want de voet zet je onder de bank. Door het gebogen design komt de lamp over je bank heen te hangen. Zelf plof ik ‘s avonds graag met een tijdschrift of boek op de bank en dan is een booglamp natuurlijk ideaal.

Maar die andere populaire vloerlamp, met 3 poten, daar ben ik ook wel erg fan van. Deze vloerlampen noemen ze ook tripods. Ze doen je denken aan een camerastatief, maar dan met een mooie lampenkap bovenop. De poten zijn vaak van hout en geven de vloerlamp body. Dat kon ik zelf wel gebruiken naast mijn bank, omdat ik daar best wat ruimte heb en je de lamp ook vanuit de keuken kan zien. Zo werd de keuze er niet bepaald makkelijker op.

Ander type vloerlamp met modern design

Omdat ik nog geen keuze kon maken, keek ik nog even verder naar de andere type staande lampen met een modern design. Misschien was een leeslamp of vloerlamp met led-spots ook wel een goed idee. Daar kun je immers ook prima een boek bij lezen. En ik was toch ook stiekem wel gek op de echt bijzondere designs; de kunststukjes onder de vloerlampen waarbij je niet meteen ziet dat je design stalamp een lamp is. Want het kan net zo goed een kunstwerk zijn dat je in huis hebt staan.

Booglamp, tripod, leeslamp… toen ik eenmaal alle design vloerlampen in de webwinkel van Rietveld Licht had bekeken, was er eentje die steeds weer mijn aandacht trok. En ja: toch eentje die valt binnen de categorie bijzonder design. Een elegante vloerlamp met ronde vormen die groot genoeg is om de ruimte te vullen en door dimmer ook fel genoeg kan branden om een boek of tijdschrift bij te lezen. De ideale combinatie van gebruik en design. Ik ben er blij mee!

Ben jij ook op zoek naar een design vloerlamp? Om net als ik naast de bank in de woonkamer te plaatsen, of misschien wel voor een hele andere plek in huis? Naam dan eens een kijkje in de webwinkel van Rietveld Licht. Daar vind je zeker een mooi exemplaar. Uiteindelijk vond ik die zelf ook! Snuffel maar eens door de collectie design vloerlampen. Voor elke plek in huis hebben ze een prachtige vloerlamp in de collectie!