• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 27-06-2023

Hoe kies je de juiste verlichting voor onder de overkapping?

Ben je op zoek naar verlichting voor de overkapping? Dan wil je weten hoe je de juiste lampen kiest en waar je op moet letten. Kies je voor spots of hanglampen in de overkapping? En moeten lampen in de overkapping eigenlijk waterdicht zijn? Eén ding is zeker; lampen zorgen voor sfeer en dat is precies wat je wil als je de gelukkige eigenaar bent van een overkapping in je tuin. 's Avonds lekker lang lang genieten met vrienden op jouw favoriete én sfeervolle plek. Op zoek naar lampen dus. Wij helpen je graag. Lees je mee?


Verlichting onder de overkapping

Een overkapping in je tuin, wie droomt er niet van? Een plek om extra lang te kunnen genieten van je tuin, van lekker buiten zijn. Zelfs als het regent. Maak van je overkapping een woonkamer 2.0 door verlichting te plaatsen. Sfeervol, huiselijk en bovenal is licht natuurlijk wel zo handig als je tot in de late uurtjes buiten wilt kunnen zitten. Door te kiezen voor lampen in de stijl van de lampen die je binnenshuis gebruikt, trek je jouw woonstijl door naar buiten. Mooi!

Hoe kies je de juiste lampen voor de overkapping

Er zijn een paar dingen waar je naar moet kijken om bij de perfecte lampen voor jouw overkapping uit te komen. Hoe groot is de overkapping? Zet je er alleen een lekkere loungebank in of een bank én een eettafel. Of alleen een eettafel? Er zijn verschillende soorten lampen voor onder de overkapping. Boven een tuintafel in de overkapping zijn hanglampen geweldig. Terwijl spots of wandlampen fijn zijn als je alleen een loungebank onder je overkapping hebt staan. Houd ook rekening met de waterdichtheid van de lampen. Hoewel de lampen niet direct met water in contact zullen komen, zit er wel altijd vocht in de lucht buiten. Lampen met een waarde van IP23 of hoger zijn geschikt om te gebruiken onder een overkapping.

Maak gebruik van spotjes

Met spots zorg je voor voldoende licht onder de overkapping zonder dat het ten koste gaat van de ruimte. Bovendien kan je door spots aan te sluiten op een dimmer, of door gebruik te maken van slimme verlichting, het licht altijd naar wens aanpassen. Zo creëer je super makkelijk een fijne sfeer in je overkapping en dus in je tuin.

Een wandlamp voor een unieke sfeer

Houd je van luxe? Ha, dat is een beetje een open deur intrappen he? Als je een overkapping hebt, houd je per definitie van luxe! Extra luxe wordt jouw overkapping met up en down wandlampen. Het woord zegt het al; wandlampen die zowel naar beneden als naar boven schijnen. Ze geven een mooie lichtreflectie op de wand, zijn over het algemeen minimalistisch en strak vormgegeven én kunnen een accessoire dat je hebt opgehangen aan de wand, uitlichten. Wandlampen zorgen voor een unieke sfeer.

Hanglampen in jouw stijl

Hanglampen geven jouw overkapping die fijne huiselijke uitstraling, woonkamer 2.0. Zeker als je een eettafel hebt onder je overkapping, zijn hanglampen het puntje op de i. Houd nog steeds rekening met de afdichtingsklasse van de hanglampen. De waarde moet IP23 of hoger zijn. Kijk daarna naar de stijl van de hanglampen. Matcht de stijl met de lampen in jouw interieur? Dat zit je, als je het ons vraagt, helemaal goed!

Verlichting voor in je veranda

Je veranda is een verlengstuk van je living en kun je als extra woonkamer gebruiken. Trek je woonstijl door naar je veranda. Dit doe je door bijvoorbeeld wandlampen te gebruiken die je ook binnen gebruikt. Denk ook hierbij echt weer even aan de waterdichtheid. In ons assortiment vind je prachtige wandlampen die geschikt zijn om buiten te gebruiken én zo mooi zijn dat je ze ook binnen wilt ophangen. Zo betrek je binnen eenvoudig bij buiten.

LED-verlichting voor de overkapping

Natuurlijk kies je voor ledverlichting onder de overkapping. Zuinig in verbruik, lange levensduur, een enorme keuze aan verschillende lichtkleuren, lumen, type lichtbronnen én meestal dimbaar en soms zelfs te bedienen met afstandsbediening of via een app. Ideaal!

Tips voor het kiezen van lampen voor de overkapping of veranda

Laat jij je tuin opnieuw aanleggen en komt er een overkapping in je tuin te staan? Lucky you! Neem naast al die fijne planten, die mooie tegels, het grindpad -we zeggen maar wat- ook de verlichting mee in je tuin plannen. Zo kan je ervoor zorgen dat de verlichting in je tuin en onder je overkapping op elkaar worden afgestemd en creëer je een fijn en sfeervol geheel. Maak gebruik van verschillende type lampen. Zoals grondspots (in je tuin), paaltjes én wandlampen. Zo ontstaat er extra diepte in je tuin en heel wat sfeer. Dat worden fijne, lange zomeravonden!