• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 30-12-2022

Lampen voor in de zithoek en boven de bank

Wat een zoektocht is dat toch; een lamp boven de bank. Precies daarom hangt er bij heel wat mensen thuis in het midden van de zithoek nog steeds een peertje. Een lamp bij de bank is een beetje hetzelfde als die losse plinten, het blijft soms jaren op het to-do-lijstje staan. Maar wij helpen je graag om ‘lamp bij bank’ van jouw lijstje te schrappen. (Met die plinten kunnen we je helaas niet helpen.) Waarschijnlijk zoek je een lamp voor op of aan het lichtpunt dat zo ongeveer in het midden van je plafond zit. Vergeet dat lichtpunt! Jouw woonkamer verlicht je optimaal met verschillende lampen. Lees snel hoe jij jouw woonkamer op een goede manier verlicht.


Een wandlamp voor boven de bank

Met een up en down wandlamp boven de bank creëer je snel en eenvoudig een luxe sfeer in je woonkamer. Heb je een grote (hoek)bank kies dan voor een grote wandlamp of plaats twee of drie up en down wandlampen op een rij. Zo heb je én meer licht én zorg je ervoor dat de wandlampen in balans zijn met het formaat van jouw bank. Een subtiele wandlamp is prachtig, maar kan iel ogen als ‘ie boven een grote bank hangt. Los dat op door meerdere wandlampen op een rij te plaatsen. Zo leg je ook nog eens de nadruk op de lengte van jouw bank en dus op de lengte van je huiskamer. Mooi!

Met een grote wandlamp maak je een statement. Kies je een verstelbare wandlamp, dan heb je het voordeel dat je de lamp helemaal naar jouw wens kunt instellen. Zet de lamp in de juiste positie om lekker te kunnen lezen. Zet ‘m weer wat dichter tegen de wand aan als je de lamp niet gebruikt. Met zo’n grote verstelbare wandlamp heb je echt een eyecather aan de muur. Het is een kunstwerk op zich. Kan je dat ook meteen van je to-do-lijstje schrappen: Lamp bij bank en Wanddecoratie

Een staande lamp over je bank

Ai, boren in je net strak gestucte muren. Daar heb je wat lef voor nodig. Liever geen gaten in jouw strakke muur? Begrijpen we! Een vloerlamp bij de bank is dan de ideale lamp voor jou. Je hoeft niks te monteren (op de lamp zelf na natuurlijk), de lamp is over het algemeen eenvoudig te verstellen waardoor je het licht kunt richten, is meestal dimbaar en makkelijk te verplaatsen. En geen gaten in je muur. Het nadeel is dat de meeste vloerlampen niet voldoende licht geven om een hele zithoek goed te kunnen verlichten. Tenzij je kiest voor een staande booglamp. Een grote booglamp maakt elke zithoek helemaal af. Het is een blikvanger, is functioneel en omdat het licht van boven komt, geeft deze lamp veel meer omgevingslicht dan een staande leeslamp. Een goed idee dus, een booglamp bij je bank.

Een hanglamp boven de bank

Je kent ze vast wel; die fijne pinterest plaatjes met zo’n perfecte zithoek met een hanglamp. Soms zelfs twee én nog mooier; twee of drie in verschillende maten. Een droom! Praktisch? Meestal niet. En daarom kiezen maar weinig mensen voor een hanglamp voor in de zithoek. Maar als je jouw favoriete hanglamp op de juiste plek bij de bank hangt, is het helemaal geen hang-in-de-weg. Een goede plek? In de hoek naast de bank, of boven je salontafel bijvoorbeeld. Ook belangrijk: kies voor een dichte hanglamp die alleen naar beneden schijnt. Zo wordt je niet verblind als je lekker op de bank ligt en wordt jouw leuke verzameling bijzettafeltjes ook nog eens in de spotlight gezet.

Door op verschillende plekken en op verschillende hoogtes licht te plaatsen in je zithoek, creëer je sfeer en diepte.

Ga je voor praktische of sfeervolle lampen in de zithoek?

Ga je voor praktisch of sfeervol? Allebei natuurlijk! De meeste lampen zijn tegenwoordig te dimmen. Met een dimmer heb je werklicht tijdens het lezen van je nieuwe boek en sfeerlicht als je een etentje hebt bij jou thuis. En dat in een handomdraai. Of met een paar klikken, als je kiest voor led lampen met drie verschillende standen. Door op verschillende plekken en op verschillende hoogtes licht te plaatsen in je zithoek, creëer je sfeer en diepte. Denk aan een leuke schemerlamp op je tv-meubel voor sfeerlicht en een staande leeslamp naast de bank voor praktisch licht. En misschien wel een hanglamp boven je salontafel om het af te maken. Zo, nu alleen die plinten nog!