• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 14-09-2020

Landelijke vloerlampen: een aanwinst voor je interieur

Niet zo lang geleden begon ik aan de make-over van de zithoek in huis. Dat was hard nodig, want alles was oud, niet meer zo fris en had flink wat gebruikerssporen. De bank was ooit wit, maar dat was nog voor de kinderen er waren. Kortom: het was hoog tijd voor iets nieuws. Een belangrijke eyecatcher in onze woonkamer was altijd de vloerlamp die naast de bank stond. Maar toen de nieuwe bank, salontafel en het tv-meubel eenmaal stonden, bleek dat niet meer zo’n goede combi met de bestaande lamp. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe. En omdat het goed paste bij mijn interieur; naar een landelijke vloerlamp in het bijzonder.


Een staande lamp in landelijke stijl

In een woonkamer mag een staande lamp wat mij betreft niet ontbreken. Daarom wilde ik ook dat er een nieuwe in de plaats kwam van de oude. Vroeger stond er altijd een industriële vloerlamp. Een booglamp waarvan de voet onder de bank stond. De lamp zelf hing daardoor deels over de bank heen. Dat was erg makkelijk als ik op de bank een boek wilde lezen, maar toch wilde ik nu wel een ander model. Ik vind altijd dat iets nieuws wel op een originele manier de aandacht moet trekken. Toen ik mij ging verdiepen in andere type vloerlampen, viel mijn oog al snel op de tripods. Dit zijn vloerlampen met 3 poten die doen denken aan een camerastatief met bovenop een lampenkap. Ik bedacht mij daarbij dat het mooie daarvan is dat ik die kap in de toekomst nog eens kan verwisselen. Of zelfs elk seizoen kan wisselen: een kap in warme kleuren in de winter en in koelere kleuren in de zomer. Net zoals ik dat ook met de accessoires in mijn interieur doe.

Landelijke vloerlamp van hout

Veel tripods hebben houten poten. Dat geeft de staande lamp meteen body en een robuuste uitstraling. Het viel mij op dat een vloerlamp van hout veel voorkwam in de categorie landelijk. Dat komt natuurlijk omdat natuurlijke materialen goed passen binnen een landelijke stijl. In mijn interieur komt hout ook veel terug. Ik heb zelfs een staande schemerlamp in landelijke stijl met houten details in de stellingkast staan. Dan is het mooi als dat terugkomt in mijn vloerlamp in landelijke stijl.

Het assortiment lampen is zo groot dat de combinatie die je zoekt er eigenlijk altijd wel is.

Vloerlamp in landelijke stijl met een industrieel tintje

De booglamp die eerst naast mijn bank in de woonkamer stond, had een industrieel design. Dat was niet voor niets. Het is samen met een landelijke stijl, een interieurstijl waar ik erg gek op ben. Daarom mocht mijn nieuwe houten vloerlamp in landelijke stijl ook wel een industrieel tintje hebben. Dat moest dus terugkomen in de kap. Daarom vielen alle tripods met standaard stoffen kappen in gangbare kleuren als grijs en zwart af. Daarmee kon ik niet dat industriële accent aan mijn zithoek geven.

Stoere landelijke staande lampen

Ik wist al snel wat ik zocht: een tripod met houten poten voor het landelijke aspect, maar met een stoere kap voor het industriële tintje. In de webshop van Rietveld Licht bleek dat helemaal niet zo moeilijk te vinden. Het assortiment lampen is zo groot dat de combinatie die je zoekt er eigenlijk altijd wel is. Voor elke ruimte - of het nou de woonkamer of slaapkamer is - hebben ze een mooie lamp in de collectie. Mijn nieuwe staande vloerlamp vond ik daar ook. De keuze viel op een mooie tripod met houten poten en een champagnekleurige kap in velvet stof. De binnenkant van de kap is koperkleurig, wat vooral heel mooi is als de lamp ‘s avonds brandt. Dat is ook wat de lamp zijn stoere uiterlijk geeft.

Ben jij ook op zoek naar een landelijke vloerlamp? Omdat je net als ik een nieuwe inrichting hebt, of omdat het gewoon tijd is voor iets nieuws? Bekijk dan eens door collectie landelijke staande lampen van Rietveld Licht. Bedenk vooraf waar je naar op zoek bent en durf ook eens naar een minder standaard exemplaar op zoek te gaan. Zo creëer je binnen no time een gave eyecatcher in je interieur!