• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 28-09-2020

Slaapkamer ideeën genoeg, maar vergeet je verlichting niet.

Slaapkamer ideeën vind je overal: in tijdschriften, op Pinterest, op Instagram, bij de woonwinkel om de hoek. Wij hoeven je dus vast niet te vertellen waar je slaapkamer inspiratie kunt opdoen, maar weet je ook welke verlichting je in je slaapkamer kunt gebruiken? Ga je voor een romantische slaapkamer lamp of voor een moderne designlamp? Wij geven je slaapkamer verlichting ideeën en tips!


Kies welke stijl verlichting past bij jouw slaapkamer inspiratie

Als het op slaapkamer ideeën aankomt, kun je alle kanten op qua stijl: romantisch, boho, strak modern, warm Oosters, functioneel, stoer, landelijk… Voor iedere stijl is er een passend bedlamp design te vinden. Ga je voor strak modern? Denk dan eens aan een kubusvormig wandlampje naast je bed. Natuurlijke materialen als riet, rotan en hout doen het altijd goed in een boho stijl. Raak jij geïnspireerd door Marokkaanse markten en wil je je onderdompelen in die warme kleurrijke sfeer? Kies dan een weelderige Oosterse hanglamp of wandlampen met gouden accenten voor een rijke uitstraling. Zoek je romantische slaapkamer ideeën? Denk dan eens aan brocante elementen, friswitte linnen gordijnen en een landelijke hanglamp. Bedenk voor je verlichting gaat kopen voor je slaapkamer welke stijl je wilt creëren en welke elementen je lampen moeten hebben om aan die stijl te voldoen.

Maak je lichtplan slaapkamer proof

Als je hebt vastgesteld voor welke stijl je gaat in je slaapkamer, is het tijd om een lichtplan te maken. De kunst is om je lichtplan slaapkamer proof te maken. Algemene regels over Wattage en lichtkleur zijn mogelijk niet van toepassing op jouw slaapkamer ideeën. Misschien wil jij wel puur sfeerverlichting: slaapkamer verlichting hoeft niet altijd praktisch te zijn. Als jij genoeg hebt aan een klein lampje om ‘s avonds je bed te kunnen vinden, hoef je geen heldere plafondlamp te hebben in je slaapkamer. Zorg dus dat je weet waar je de slaapkamer verlichting voor gaat gebruiken en waar de aansluitpunten zijn. Stel aan de hand daarvan vast hoeveel Watt de lamp in je slaapkamer moet zijn en wat voor lamp het wordt: een hanglamp, plafondlamp, tafellamp of een wandlamp? Denk goed na over deze stap, want verlichting kan toonaangevend zijn in de sfeer van je slaapkamer.

Een plafondlamp neemt weinig ruimte in en zorgt dat je voldoende licht hebt op de momenten dat het nodig is.

Lastige ruimtes: kleine slaapkamer ideeën en zolderkamer inspiratie.

Misschien zoek je zolderkamer inspiratie of heb je verlichting nodig voor een kleine slaapkamer: ideeën voor deze wat lastigere ruimtes hebben we ook voor je. Ga je de zolder verbouwen en heb je nog de mogelijkheid om aansluitpunten te realiseren? Dan kun je alle kanten op: kantelbare inbouwspots kunnen prima in een schuine wand, zelfs hanglampen met een flexibel snoer kun je vaak ook aan de schuine wand monteren zodat je ze bijvoorbeeld als hanglamp naast bed kunt gebruiken. In een bestaande zolderkamer heb je misschien een beperkt plafondoppervlak door schuine wanden en niet de mogelijkheid om extra aansluitpunten te maken. In dat geval kun je ook prima gebruik maken van tafellampen of zelfs een vloerlamp om de ruimte te verlichten. Als je een kleine kamer wilt verlichten, wil je juist zoveel mogelijk gebruik maken van je plafondoppervlak zodat je alle overige oppervlakken kunt gebruiken voor andere dingen. In een kleine slaapkamer is een lamp boven je bed een goede oplossing voor functionele verlichting. Een plafondlamp neemt weinig ruimte in en zorgt dat je voldoende licht hebt op de momenten dat het nodig is. In plaats van een tafellamp op je nachtkastje kunt je ook een hanglamp naast je bed hangen: een trendy en sfeervolle oplossing! Een wandlamp kan natuurlijk ook perfect gebruikt worden boven je nachtkastje zodat je op je nachtkastje alle ruimte hebt voor andere spullen.

Kies je stijl, kies welke functie je verlichting moet hebben en denk in creatieve oplossingen voor lastige ruimtes en voîlà: je hebt een prachtig lichtplan voor je slaapkamer. Heb je na het lezen van deze blog nog meer slaapkamer verlichting ideeën nodig? Neem gerust contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen!

Bron eerste en derde foto: @haarlemshuisje