Hanglampen - Videlampen

Videlampen brengen uw vide tot leven Niet elk huis is voorzien van een vide. Toch komt het in diverse situaties voor dat men over een vide kan spreken. Een vide is namelijk een open ruimte die meestal zichtbaar is over meerdere verdiepingen.

Toon meer producten

Als er een gedeelte van een plafond wordt weggelaten ontstaat er al een mogelijkheid om van beneden omhoog te kijken naar de open ruimte. Als dat zo is spreekt men van een vide. Een vide komt vaak voor in grote hallen maar ook in moderne woonkamers waarin men een open verbinding heeft met de bovenverdieping. Vides zijn daardoor vaak hoge ruimtes. Om die ruimtes extra te benadrukken maakt men gebruik van videlampen. Door de juiste videlamp te combineren zal de vide de juiste aandacht krijgen in uw huis.

Videlampen in diverse stijlen

Videlampen zijn er in allerlei vormen en afmetingen. Videlampen met een moderne uitstraling zijn vaak industrieel of trendy terwijl de klassieke videlampen juist wat tijdlozer zijn. De moderne videlamp die momenteel erg trendy is is de draadbol als videlamp. Door de grote afmeting van de bol is deze perfect als videlamp. Een videlamp moet namelijk niet te klein van afmeting zijn. Een grote videlamp geeft de ruimte namelijk een sterk karakter. Een te kleine videlamp zou afbreuk doen aan het ruimtelijk effect. De draadbol videlamp heeft ook nog een geweldig mooie lichtreflectie. Deze sp verlichting (shadow projection ) geeft namelijk de structuur van de lamp op een subtiele maar bijzonder sfeervolle wijze weer op het plafond. Hierdoor zal de videlamp de aandacht nog meer op zich weten te vestigen. Ook een klassieke videlamp kan erg mooi zijn. Bijvoorbeeld in een karakteristieke woning aanwezig in een grote hal is een kroonluchter als videlamp natuurlijk geweldig. Tegenwoordig zien we dat diverse stijlen nader tot elkaar worden gebracht. Zo kan een authentieke kroonluchter als videlamp ook als eyecatcher gebruikt worden in een strak en modern interieur.

De videlamp als middelpunt

Een videlamp is vaak centraal aanwezig in uw woning. Het is dus van groot belang dat u de videlamp met zorg uitzoekt. Een videlamp is bijna altijd voorzien van een lang snoer zodat u genoeg mogelijkheden heeft in de ophanging. Mocht uw keus zijn gevallen op een lamp welke niet als videlamp verkocht wordt dan is het belangrijk dat u dit snoer kunt vervangen / verlengen als u in het bezit bent van een hoge vide. Het is erg belangrijk dat de videlamp centraal in uw vide hangt. Zo krijgt u het mooiste resultaat. Als u kiest voor een kleinere videlamp dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval worden meerdere videlampen geplaatst in dezelfde ruimte. Erg trendy in deze keuze is om de videlampen dan in verschillende hoogtes op te hangen. Zo ontstaat er een speels en modern effect.

Videlamp met led verlichting

Door te kiezen voor een videlamp met led verlichting bent u zeker van gemak. Led verlichting kan zowel ingebouwd als vervangbaar zijn en het grootste pluspunt in de enorm lange levensduur van deze verlichtingssoort. Zo voorkomt u dat u regelmatig een lange ladder moet gebruiken om lichtbronnen in de videlamp te vervangen. Daarnaast is led zeer zuinig in gebruik en zeker wanneer er veel licht gewenst is als videlamp is dit een erg groot voordeel.