• Laagste prijsgarantie
  • Voor 12:00 besteld, vandaag in huis
  • Voor 23:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Design hanglampen: mooi boven de eettafel of salontafel

Ken je dat gevoel, dat het tijd is voor iets nieuws in huis? Een kleine opfrisbeurt van je interieur, omdat het alweer een tijdje geleden is dat je iets nieuws kocht. Zelf heb ik dat eens in de zoveel tijd. Dan kijk ik een interieurprogramma op televisie en wil ik het anders. Uit die ervaring weet ik dat er enkele interieuritems zijn die een kleine verandering lijken, maar een groots effect hebben. Lampen zijn daar een goed voorbeeld van. En omdat ik enkele lampen in huis alweer enige tijd had hangen, ging op zoek naar nieuwe. In het bijzonder naar een design hanglamp voor in eet- en woonkamer.

Design hanglamp boven de eettafel

De landelijke hanglamp boven mijn eettafel hing er al behoorlijk lang. Volgens mij al toen de vorige eettafel er nog stond. Dat is echt alweer een hele tijd geleden. Tijd dus voor wat nieuws! Het moest een design hanglamp worden. Waarom? Omdat design lampen tijdloos zijn, in elk interieur passen en net even anders zijn dan andere lampen. En daar had mijn interieur wel behoefte aan. Ik had al een tijdje niets nieuws meer gekocht en vond dat het wel tijd werd voor een aankoop die echt in het oog springt.

Boven de eettafel is het fijn als het licht goed verspreid over de tafel valt en als je de lichtsterkte wat kunt aanpassen. Mijn oog viel daarom al snel op een moderne hanglamp voor boven de eettafel die dimbaar is. Daarmee kan ik de lichtsterkte aanpassen aan de manier waarop ik de tafel gebruik. Ik hobby en puzzel veel, dan is het handig als ik veel licht heb. Tijdens een diner met vrienden maak ik het graag wat sfeervoller met kaarsen en hoeft het licht minder fel te branden.

Design hanglamp in de woonkamer

In de woonkamer had ik nog helemaal geen hanglamp hangen. Er stond alleen een tafellamp op het televisiemeubel en een vloerlamp naast de bank. Ik merkte dat ik het soms net iets te donker vond en miste er eigenlijk ook een echte eyecatcher. En als een design hanglamp iets doet, dan is het natuurlijk de aandacht trekken. Dus moest er een design hanglamp in de woonkamer komen. Een bijzonder exemplaar met een grote glazen bol en zwart accent waar je niet omheen kunt.

Hanglamp met Scandinavisch design

Tijdens de zoektocht naar mijn nieuwe hanglampen in de webwinkel van Rietveld Licht kwam ik heel veel lampen tegen, van design hanglampen die heel mooi tot hun recht komen in een grote hal, tot hanglampen met een Scandinavisch design. In die laatste categorie valt de witte design hanglamp die ik kocht voor boven de eettafel. Scandinavisch design is modern, minimalistisch en functioneel tegelijk. In mijn geval dimbaar en met strakke lijnen; een echte toevoeging voor mijn eethoek.

Design hanglampen van glas of hout

De hanglamp die ik kocht voor boven de salontafel in de woonkamer is van glas. Design hanglampen van glas hebben een groot voordeel vergeleken met een enkele andere materialen. Glas is neutraal en daarom super makkelijk te combineren met andere items, kleuren en materialen in je interieur.

Waar een houten design hanglamp een echte klassieker is en veel warmte geeft aan je interieur, is die wel iets moeilijker te combineren. Want als er ook al wat houten meubels in je woning staan, moet je oppassen dat de houttint niet net iets anders is. Ook kan het al snel erg veel hout worden. Een glazen hanglamp is dan een mooi alternatief.

Ben jij ook op zoek naar een design hanglamp? Om net als ik in de eet- of woonkamer te hangen, of misschien wel voor een hele andere plek in huis? Kijk dan eens in de webwinkel van Rietveld Licht. Moeilijk om je favorieten te vinden is het niet, al is het waarschijnlijk wel moeilijk kiezen! Bedenk daarom vooraf goed wat er binnen jouw interieur past, dat maakt het al iets makkelijker. Ik weet zeker dat ze ook voor jouw wensen en interieur bij Rietveld Licht een mooie design hanglamp in de collectie hebben!

Liefs, Renate