• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 13-08-2020

Design lampen: dé musthave voor je interieur

Volg jij net als ik de interieurtrends op de voet? Dan weet je dat design lampen naadloos passen bij een stijlvol, strak en modern interieur. Daarom ben ik er denk ik ook zo gek op. Dat is precies het interieur dat ik heb. En daarom ging ik een tijdje geleden op zoek naar nieuwe design verlichting. Het was weer eens tijd voor wat nieuws, want ik had best nog wat lampen uit ons oude huis hangen. Laten we zeggen dat die alles behalve design waren. Ik vertel je graag welke mooie design lampen ik tijdens mijn zoektocht tegenkwam.


Een design lamp is een waar kunststukje

Design lampen zijn tijdloos, fraai vormgegeven en passen binnen meerdere interieurstijlen. Het zijn soms ware kunststukjes, en dus weet je zeker dat ze opvallen. Dat is fijn als je interieur wel wat pit kan gebruiken. Dat was ook precies waar mijn interieur aan toe was. Vooral de oude spots die nog in de eetkamer hingen zaten mij dwars. Niet omdat de spots zelf niet mooi waren - ik gaf ze zelfs een ander plekje in huis - maar vooral omdat de eetkamer toch een tikkeltje saai was. In de eetkamer moest dus een design lamp komen. Mijn zoektocht kon beginnen.

Italiaanse design lampen

Toen ik mij ging verdiepen in design lampen, ontdekte ik al snel dat veel van deze lampen van Italiaanse designers zijn. Dat ze daar iets goed doen is duidelijk, want ook ik was meteen verliefd toen ik een Italiaanse lamp met modern design zag. Vooral de Italiaanse design lampen in jaren 70 stijl waren meteen mijn favoriet. Deze lampen zijn er ook als hanglamp, ideaal voor boven mijn eettafel. Het is fijn licht om bij te eten of ‘s avonds met vrienden nog even na te tafelen. Waar de spots die ik had hangen vooral praktisch waren, wist ik zeker dat ik met een hanglamp meteen sfeer in mijn interieur creëerde.

Houten design lampen

Toen ik verder ging zoeken, kwam nog iets heel moois tegen: een houten design lamp. De muren in mijn eetkamer zijn wit en de tafel heeft een betonlook. Dat is mooi, strak en modern, maar ook een beetje kil. Met hout breng je warmte in je interieur. Daarom kon een houten design lamp ook nog weleens heel goed bij mijn interieur passen.

Mijn oog viel al snel op een hele mooie houten tafellamp. Dat was misschien niet helemaal waar ik naar op zoek was, want daarmee was er nog niet genoeg licht om bij te eten. Maar een klein tafellampje op de eettafel is wel een hele leuke manier om extra sfeer in de eetkamer te brengen. Zet een paar kaarsjes erbij op tafel en je hebt de perfecte setting voor knus en gezellig diner. Daarnaast is een tafellampje op de achtertafel ook heel handig als je veel hobbyt of puzzelt aan tafel.

Een design lamp is echt niet altijd wit

Bij een designinterieur denken we vaak aan wit. Strakke witte meubels en een strakke witte keuken. En dus is ook een design lamp vaak wit. Dat is de gedachte, en misschien was dat een tijdlang ook wel zo. Inmiddels zijn design en wit zeker geen vaste combinatie meer. De design lampen die ik op webwinkel van Rietveld Licht tegenkwam waren heel vaak koperkleuring, zwart en zilver. Dat was vooral bij de design muurlampen goed te zien.

Ik ben zelf stiekem best wel fan van wit in mijn interieur, maar zoals ik eerder al zei was er in mijn eetkamer al veel wit. De lamp wilde ik daarom wel in een andere kleur hebben. Vanaf het beging van mijn zoektocht viel mijn oog al op roodkoper. En eigenlijk was een design lamp in roodkoper ook precies wat ik zocht. Kleur, sfeer en warmte is wat er in mijn eetkamer ontbrak. Het was allemaal een beetje saai. Met een design lamp in roodkoper was daar geen sprake meer van!

Ben jij ook op zoek naar een design lamp? Om net als ik in de eetkamer te hangen, of op een hele andere plek in huis? Design lampen komen bijvoorbeeld heel goed tot hun recht in een vide. Voor welke ruimte je de design lampen ook wilt kopen, in de webwinkel van Rietveld Licht vind je zeker je favoriet. Scroll maar eens door de collectie lampen met een modern design en ontdek welke design lamp in jouw interieur niet mag ontbreken.