Industrieel

IndustriŽle lampen zijn hip en hebben een stoere uitstraling. IndustriŽle lampen danken hun naam aan het feit dat het ontwerp gebaseerd is op oude fabriekslampen. RietveldLicht heeft een mooie mix van diverse soorten industriŽle lampen: van industriŽle staande lampen tot hanglampen en wandlampen. Bekijk hier de uitgebreide collectie.

299 producten gevonden

Toon meer producten

IndustriŽle lampen zijn gebaseerd op oude fabriekslampen. Ze hebben daarom een stoere vintage uitstraling. Met industriŽle lampen waant u zich even terug in de tijd. Ze hebben grove vormen en zijn functioneel. We zien industriŽle lampen veel terugkomen in de hedendaagse woontrends met robuuste materialen zoals hout en beton, vintage elementen en grote meubels. Een lange eettafel met een grote industriŽle lamp is bijna niet meer weg te denken uit woonmagazines. Maar ook in hippe koffiezaken, winkeltjes en kantoren zien we industriŽle lampen steeds vaker terugkomen. Ze brengen, ondanks dat het van origine fabriekslampen zijn, een huiselijke sfeer met zich mee. Ze zijn weer erg populair geworden!

IndustriŽle hanglamp

De industriŽle hanglamp is momenteel erg hip. Deze lampen hebben de eigenschappen van de vroegere fabriekslampen. Groot, grof en gemaakt van sterke materialen zoals aluminium en staal. Een industriŽle hanglamp is vaak herkenbaar als een originele lamp alleen zijn de eigenschappen iets beschaafder vormgegeven. Materialen zijn vaak fijner afgewerkt en dit soort lampen zijn inmiddels in vele kleuren verkrijgbaar. Ondanks dat blijven stoer en robuust zeker de karaktereigenschappen van de industriŽle hanglamp. Een industriŽle hanglamp is er in veel formaten. Vaak denken mensen alleen aan de grote industriŽle lamp boven de tafel. Maar het is juist ook erg leuk om te kiezen voor de kleinere variant. Een kleine industriŽle hanglamp past bijvoorbeeld goed boven een keukenblad, maar ook boven een salontafel kan een kleine industriŽle hanglamp een heel leuk effect geven.

Ga voor industriŽle staande lampen

IndustriŽle staande lampen zijn een hele stoere toevoeging aan een interieur. Ze lijken op lampen die je in foto- en filmstudioís ziet. De voet wordt vaak gevormd door drie poten die bij elkaar komen. Op de poten is een grote lampenkap bevestigd die verschillende richtingen op kan schijnen. Een industriŽle staande lamp kan hierdoor op een bepaald punt in de ruimte worden geschenen, net als reguliere lampen. De slanke voet en de grote kap zijn zeer kenmerkend voor de industriŽle staande lampen. De industriŽle lampen staan leuk naast een bank of in een hoek van een kamer. Bij staande industriŽle lampen kunt u kiezen voor verschillende soorten uitvoeringen en kleuren. Zo vindt u altijd iets dat bij uw interieur past.

Wand-, plafond-, of tafellamp? Industrieel is hot!

Wie vindt het niet leuk?: de industriŽle wandlamp! Een industriŽle wandlamp heeft vaak een armatuur van staal of aluminium. Het karakter is vaak stoer en details zijn vaak wat grover uitgevoerd. Plafondlampen industrieel? Ja hoor, ook deze hebben we voor u in het assortiment. De keuze hierin loopt uiteen. Als extra toevoeging kunt u kiezen voor een tafellamp in industriŽle vormgeving. We zien ze vaak terug als grote industriŽle lamp in het midden van de tafel. Weet u niet of zoín grote tafellamp, industrieel uitgevoerd, bij uw interieur past? IndustriŽle lampen komen in vele soorten en maten voor, dus een tafellamp industrieel ook!

De industriŽle vloerlamp

Een industriŽle vloerlamp heeft vaak een stoer en opvallend karakter. Ruwe en grovere materialen kunnen zorgen voor een industrieel karakter maar ook een combinatie van vorm en kleur kunnen een vloerlamp industrieel doen voorkomen. Wilt u toch liever niet zoín grote industriŽle lamp? De industriŽle vloerlamp is er in vele variaties waardoor het ook meer een aanvulling kan worden op het geheel dan een blikvanger.

Goedkope industriŽle lampen voor iedereen

Een lamp, industrieel vormgegeven, hoeft niet duur te zijn. Bij RietveldLicht vindt u ook goedkopere, industriŽle lampen. Zo is de industrie look voor iedereen bereikbaar.